Liderii de sindicat, şantajabili – amante, afaceri, combinaţii

M-am întrebat, după fiecare întâlnire a forurilor de conducere ale organizaţiilor sindicale, ce se întâmplă cu liderii extrem de vocali până atunci. Un exemplu recent: în ultima lună, mai mulţi lideri din teritoriu au vorbit „pe ton”, în presă, despre nemulţumirile pe care le au faţă de boşii din FNME, vizat direct fiind Marin Condescu. După întâlnirea Colegiului Director, niciunul dintre aceştia nu mai recunoştea cu voce tare nimic din ce afirmase cu doar câteva zile în urmă. Am avut impresia, pentru a nu ştiu câta oară, că am fost din nou manipulaţi. Adică toată presa a fost folosită de către aceşti lideraşi pentru a-i fi atrasă atenţia lui Condescu, iar acesta să-i momească cu ceva consistent şi răzvrătiţii să revină în pluton.
Timpul a lămurit din nou lucrurile – de fapt, liderii se duc la „împărăţie” cu capul plecat şi cu justificările pregătite; bineînţeles, presa le-a răstălmăcit vorbele, le-a scos din context unele afirmaţii, că ei sunt cei mai loiali şi niciodată, da’ niciodată nu ar spune ce au scris intriganţii ăia de ziarişti.
În realitate, acestora li se reîmprospătează memoria cu privire la afacerile de unde au ciugulit ani la rând şi despre compromisurile făcute cu personaje de la vârful fostelor termocentrale sau companiei miniere pentru ca toată lumea s-o ducă bine. Despre paravanele pe care le au acum puse în faţa unor „biznisuri” în minerit şi energie şi care nu trebuie deconspirate.
Dar cel mai mare accent este pus pe familie – este păcat ca soţia vreunui lider să afle „întâmplător” că soţul său are o amantă. Circulă diferite poveşti despre amantele liderilor, ce posturi confortabile le-au aranjat ibovnicii, ce maşini le-au cumpărat amorezii şi ce ţoale de firmă le fac cadou ăştia care cică se ocupă cu protecţia socială. Atunci când le sunt puse în pericol toate acestea, adică afacerile, alte combinaţii de prin minerit, dar mai ales relaţiile extraconjugale, liderii redevin ascultători.
Cam asta e filosofia sindicală – dacă nu eşti şantajabil, poţi avea coloană vertebrală şi o anumită consecvenţă în declaraţii; în caz contrar, poţi deveni penibil şi necredibil. Oricum, muncitorii de jos, de la cizmă, ştiu mult mai bine cine-i reprezintă.
În final, un banc despre amante: Soţia unui lider de sindicat: Ai amante peste tot… Ce crezi că înseamnă asta? Liderul, în stilu-i caracteristic: Că sunt nehotărât!?

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. golea says:

  te faci placut din ce in ce mai mult Matei,ai dreptate,un sot a carui sotie este amanta unui lideras VA SPUNE…LIDER care a ajuns o “umbra” si tot apare pe la televizor este cel mai santajabil dar de catre administratie nu de sindicat,are aceasta problema si tot striga jos Condescu.Un nespalat de la coada vacii.

  Thumb up 4 Thumb down 1

 2. camy says:

  ai perfecta dreptate! toti sunt la fel: ruset,marciuc,golea,condescu,iovan, toti traiesc vieti duble!

  Thumb up 4 Thumb down 0

 3. un sculer-matriter says:

  Bravo Matei, tine-o tot asa. Unii ,ca fura o paine ca sa manance ,se duc la puscarie, iar praduitorii de miliarde ne rad in nas. Asta-i societatea in care traim.

  Thumb up 4 Thumb down 0

 4. mineru says:

  in lumea asta prost facuta…
  liderii…

  Thumb up 2 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad