Liderul Marciuc, la judecată cu CEO pentru salariul de 12.300 de lei şi funcția de inspector social

- FNME vrea ca Directoratul complexului să renominalizeze inspectorii sociali

Adrian Marciuc, liderul sindical de la Jilţ, îşi caută dreptatea în instanţă după ce reprezentanţii CEO l-au încadrat, din inspector social, cu un salariu de peste 120 de milioane de lei vechi, lunar, în simplu inginer, cu o remuneraţie infinit mai mică. Marciuc a dat în judecată compania energetică şi speră ca magistraţii să-i redea slujba şi leafa pe care le-a avut înainte ca şefii CE Oltenia să considere că merită mai puţin.

Sindicaliştii din întreg sectorul minier nu au fost deranjaţi, la înfiinţarea CE Oltenia, păstrându-şi funcţiile de inspectori sociali, salariile mari şi privilegiile pe care le aveau şi înainte de crearea mastodontului economic.  Adrian Marciuc a fost încadrat în noua companie pe postul de inspector social coordonator Protecţie Socială cu o leafă de bază, plus sporuri, ce însumau 12.303 lei, lunar.

Marciuc nu a vrut să fie inginer

Ulciorul a mai mers încă o dată la apă, în ceea ce priveşte sindicaliştii şi în septembrie anul trecut când Directoratul CEO, în frunte cu Constantin Bălăşoiu, a decis păstrarea încadrării acestora pe funcţiile de inspectori social, actele adiţionale la contractele colective de muncă, parafând acest lucru la data de 1 septembrie.  Lucrurile s-au schimbat însă în momentul intrării în vigoare a contractului colectiv de muncă pe 2013-2014 şi mai ales după ce complexul a decis unele reduceri salariale care au vizat şi categoria, până atunci privilegiată, a inspectorilor sociali. Noile măsuri i-au deranjat pe cei ce se bucurau de o astfel de funcţie, aşa că au refuzat semnarea actelor adiţionale la contractele de muncă, printre aceştia numărându-se şi Adrian Marciuc.
La începutul lunii iulie, conducerea CEO i-a oferit sidicalistului un post de inginer, conform cu pregătirea şi experienţa sa, şi l-a invitat, cinci zile mai târziu, să semneze actul adiţional în cazul în care ar fi fost de acord cu funcţia primită. Marciuc a refuzat oferta de a ocupa un loc de muncă cu o remuneraţie mai mică decât cea anterioară şi, spre finalul lunii, a dat în judecată CE Oltenia cerând  judecătorilor să anuleze decizia unilaterală dată de Unitatea Minieră Cariera Jilţ Nord şi semnată de şeful acesteia, Viorel Vulpe, prin care s-a dispus modificarea unilaterală a locului de muncă şi a felului muncii. Cu alte cuvinte schimbarea titulaturii sale de la inspector social la biroul Mecanic UMC Jilţ Nord, la cea de inginer. Sindicalistul a mai cerut să fie reîncadrat în postul avut anterior dar şi să fie recompensat cu cu drepturile băneşti reprezentând diferenţele dintre salarii.
În prezent, procesul se află în faza preliminară, urmând ca CEO să formuleze întâmpinare, abia apoi instanţa urmând să se pronunţe.

Marciuc: Voi renunţa la acţiune dacă voi fi renominalizat inspector social

Adrian Marciuc nu ştie care era diferenţa dintre salariul pe care l-ar fi primit dacă accepta postul de inginer şi cei 12.303 lei, remuneraţia lunară de inspector social. „Nu ştiu ce clasă îmi dăduseră dar oricum nu acceptam. Toţi cei care nu am semnat adiţionalele am formulat acţiuni în instanţă”, a declarat sindicalistul.
Acesta speră că Directoratul CEO va renominaliza inspectorii sociali, mai ales că FNME a trimis o solicitare în acest sens, în acest caz cei care au dat compania în judecată vor renunţa la procese.
„Sunt discuţii să se renominalizeze inspectorii sociali. Am vorbit şi în Comisia paritară iar FNME a trimis o sdresă în acest sens şi aşteptăm ca Directoratul s-o pună în discuţie. Dacă lucrurile se vor regla vom renunţa la acţiunile în instanţă”, a precizat Marciuc.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Commentarii (9)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. dino says:

  Ar fi bine sa pierzi, ca prea te ai ingamfat ! Nu ti mai ajunge nimeni la nas…Nesimtitle !

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2

 2. levantul says:

  Ţara este condamnată cu un asemenea specimen…..după ce că este retardat……mai este şi lacom……păcat că imbecilii fac ce vor în ţara asta.

  Thumb up 5 Thumb down 1

 3. gogu says:

  jos cu gunoiu de MARCIUC

  Thumb up 5 Thumb down 1

 4. gicu says:

  eee ,batrane geambilica,cum e cu salariu mai mic??? dar cand ti-or lua si masina??? mai e putin,ai rabdare,ca te duci si tu si vestitul suta! imediat!!!

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1

 5. morsa says:

  ca sa fie retrubuit ,un salariat trebuie sa presteze ceva pentru firma in care lucreaza. ce dracu face asta sa merite 12000 de ron?

  Thumb up 5 Thumb down 1

 6. dan says:

  s-a invatat pe bani multi nemunciti,tupeistul asta,minerul sta in soare sau zapada si ia in 6 luni cat lua cacatul asta intr-o luna

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1

 7. Ion Ion says:

  asta nu are limita bunului simt.

  Thumb up 2 Thumb down 1

 8. Paponii says:

  Asta nu a avut niciodată 12000. De unde ați scos asta ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 9. kosty says:

  Si eu sunt lider de sindicat,dar nu am retributie de la organizatia sindicala ,cat despre salariul pe care-l primesc ,pot spune ca este de zece ori mai mic.Deci ,acest domn marciuc ,primea intr-o luna si jumatate,cat primesc eu intr-un an .Oare este corect? Cred ca nu.Sa primeasca maxim 2000 pe luna da,cu toate ca sunt convins ca nu acopera cu munca ,nici macar pe acestia.Sunt de acord cu directoratul si cu salariatii pe care-i reprezinta,,,,,,,,deocamdata,pina la moi alegeri de sindicat.!

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad