Liderul sindical Cristea Fluerătoru şi cei doi ingineri de la Cariera Roşiuţa, arestaţi pentru 29 de zile

Judecătoria Târgu Jiu a admis cerea procurorilor privind arestarea pentru 29 de zile a liderului sindical Cristea Fluerătoru şi a celor doi ingineri de la Cariera Roșiuța, Giuran Nicolae și Benga Sandu.

Cristea Fluerătoru, şeful Departamentului Zonal de Subteran Motru, şi cei doi ingineri de la Cariera Roșiuța, Giuran Nicolae și Benga Sandu, au primit mandate de arestare de 29 de zile din partea judecătoriei Tg-Jiu.
Liderul sindical este acuzat de comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. Sandu Benga, cel care a avut calitatea de membru în comisia de recepţie a lucrărilor de modernizare la drumul Ploştina-Ştiucani, este acuzat de neglijență în serviciu cu consecințe deosebit de grave și două infracțiuni de uz de fals, la fel ca şi Nicolae Giuran, preşedintele acelei comisii de recepţie. Cei trei au fost reţinuţi, miercuri, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu.

Acuzele procurorilor…

… de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu se bazează pe o expertiză tehnico-contabilă care relevă un prejudiciu de 940.000 de lei, rezultat din lucrări neexecutate care au fost facturate şi încasate în cadrul contractului de reabilitare a drumului Ploştina – Ştiucani.
Mai exact, în noiembrie 2006, fosta Societate a Lignitului Oltenia a încheiat, în urma unei licitații, un contract prin care lucrările de modernizare a drumului respective îi erau atribuite firmei Ben&Ben SRL Cluj-Napoca, pentru suma de 4,1 milioane de lei. După două săptămâni de la parafarea contractului, societatea comercială din Cluj a dat în subantrepriză execuţia lucrărilor de infrastructură firmei Tiseco Construct SRL, care aparţinea lui Cristea Fluerătoru, şeful Departamentului Zonal de Subteran Motru. Societatea lui Fluerătoru a emis, după câteva zile, către Ben&Ben SRL, o factură pentru suma de 493.000 de lei, reprezentând contravaloarea materialelor folosite la consolidarea părţii carosabile, adică piatră spartă şi balast, precum şi cheltuieli cu utilajele folosite la reabilitarea drumului.
Expertiza cerută de procurori arată însă că în urma măsurătorilor, efectuate aleatoriu în corpul drumului și a documentelor financiar contabile, s-au constatat lucrări facturate și nerealizate în sumă de 640.264 de lei, stratul de piatră spartă negăsindu-se efectiv sub covorul asfaltic.
Cu alte cuvinte, SNLO a plătit în total aproape 4,5 milioane de lei, având în vedere că în aprilie 2008 contractul a fost suplimentat cu alte 300.000 de lei, pentru modernizarea unui drum care s-a degradat în doi ani. Deoarece lucrările nu au fost executate la parametrii tehnici și calitativi stipulați în contract, prezentând deficiențe de constrcuție, recepția drumului nu s-a realizat nici până în prezent.

Expertiza, contestată

Avocatul lui Fluerătoru, Eugenia Croce, consideră că temeiurile legale pentru dispunerea măsurii arestării nu mai subzistă, având în vedere că inculpatul nu mai poate influenţa martorii sau experţii din acest dosar. Mai mult, apărătorul a ridicat unele obiecţiuni la raportul de expertiză pentru că aceasta s-a făcut cu încălcarea procedurii,  anchetatorii nu i-au dat dreptul lui Fluerătoru să-și desemneze un expert asistent și să-și exprime un punct de vedere cu privire la obiectivele esențiale ale expertizei tehnice.
Decizia judecătoriei va fi atacată cu recurs la Tribunalul Gorj.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , , ,

Commentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. lula says:

  biata Ramona!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. bonety says:

  Păcat de Niki!Sper să aibă tăria să treacă peste acest necaz pricinuit de alţii,care i-au forţat mîna .

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 1

 3. dan kaluf says:

  Sincer impare râu Niky Giuran este un educat si n-ar face asa ceva pt nimic in lumea cred si aprox sunt sigur ca oameni de sus au ordonat sa semneze ca nu sa intampla nimic cine dragul vine sa caute si e bine cum e facut drumul si Niky de bun simti a semnat cum sunt unei ca Ruseti ,Cristea flu si Condescu,Mantog ,ce sa faca săracul de el,DZ sa il ajute ca nu este un tip râu ii doresc sa treaca cit mai repede si cu bine.

  Thumb up 2 Thumb down 0

 4. dino says:

  @ dan kaluf:….Si cine crezi ca l a fortat pe Niky ? De ce nu spui ce sti ? Vezi ca scri prea neinteligibil, din dorinta de a nu fi recunoscut…faci pe prostul…Sau esti ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 5. dan kaluf says:

  Dino esti prost râu de tot nu stii sa citesti idiot mai est nu stii numele lor sonore atunci culcare băiete

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad