Lincar: „În ultimii doi ani, fotbalul craiovean a însemnat CS Apă. Adică Liga a III-a”

La mijlocul cantonamentului din Serbia, CS Universitatea Craiova a organizat o conferință de presă ad-hoc. Antrenorul Erik Lincar și directorul sportive Zeno Bundea au prezentat situația la echipă și au căutat să elucideze nelămuririle care persistă. Între altele, Lincar a explicat și de ce echipa nu s-a construit pe schelet oltean.

După cele două amicale de la Zlatibor – unul câștigat, celălalt pierdut – au venit și primele concluzii ale antrenorului: „După primele două jocuri din Serbia, sunt mulțumit. De fiecare dată am controlat jocul, am avut posesie bună, ne-am apărat foarte bine, încă ne lipsește luciditatea pe faza de atac. În cel de-al doilea joc am întâlnit un adversar cu nume, locul doi în Muntenegru –am jucat foarte  bine, am avut și patru cinci situații de a marca, ei au avut o ocazie și penalty-ul amuzant, căci a fost doi-trei metri în afara careului. Trebuie să lucrăm la faza ofensivă, sunt sigur că până la începerea campionatului o vom pune la punct.
Încercăm să ne apărăm bine, să nu primim gol, apoi să dezvoltăm faza de atac“.
Echipa se află încă în căutări, potrivit lui Lincar: „Mi-am propus ca aici, în Serbia, să le dau tuturor șansă să joace 45 de minute, cu siguranță la fel vom proceda și în următoarele jocuri în România, după care voi căuta să cristalizez primul 11“.

Accent pe tineri

Chiar dacă CS Universitatea Craiova pornește la luptă cu un buget fabulos, 2 milioane de euro în perioadă de criză, Lincar a explicat de ce nu pot fi aduși jucători consacrați: „Este destul de greu la Liga a II-a să aduci jucători cu nume. Mai mult, la Liga a II-a sunt doi jucători sub 21 de ani care trebuie să evolueze. Noi mizăm foarte mult pe tineri de mare perspectivă, pe care vrem să-i creștem și care la un moment dat vor ajunge la Liga I. E normal să ai și trei-patru jucători cu experiență. Însă e greu să-i aduci. Și plafonul salarial e destul de scăzut la Liga a II-a, iar cei cu nume, dacă sunt de valoare, evaluează în Liga I. Trebuie să înțelegeți că acest buget de două milioane de euro nu reprezintă doar salariile jucătorilor. Implică toate cheltuielile – acum suntem în al doilea cantonament, e posibil să vină și al treilea. Nu am exagerat din punct de vedere salarial cu jucătorii, toți au bonusuri de performanță“.

„Îmi place spiritul oltenesc“

Erik Lincar a explicat de ce nu are în lot prea mulți jucători crescuți de Craiova: „Sunt vreo 6-7 jucători olteni în echipă, ar mai putea apărea unu-doi jucători. Și eu îmi doresc, îmi place spiritul ăsta oltenesc, determinarea și hotărârea lor când joacă fotbal. Dar în ultimii doi ani, singura echipă de fotbal la Craiova a fost CS Apă Craiova, liga a treia. De la Craiova cine să mai ia fotbaliști să-i ducă la echipe mari sau în străinătate?“. Antrenorul spune că va juca pe cartea atacului: „Tot timpul, Craiova a fost o echipă care nu a acceptat dominarea, un astfel de stil vreau să implementez și eu. Să fie una ofensivă, care să controleze jocul. În unele momente să se și apere bine; după cum știți, în fotbal contraatacul e foarte periculos. Așa vor veni și rezultatele și în același timp spectatorii vor aprecia acest joc“.
Directorul sportiv Zeno Bundea apreciază că principalele contracandidate la promovare vor fi Târgu Mureș, CSM Rm. Vâlcea și Bistrița, „care are același lot ca în A“. Mâine, echipa lui Lincar va întâlni gruparea muntenegreană OFK Petrovac.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad