Locuințele nu se mai pot vinde sau închiria fără certificatul energetic

Veste proastă pentru proprietarii de case sau apartamente care vor să își vândă sau să își închirieze locuințele. Începând cu data de 20 iulie 2013, contractul de vânzare-cumpărare sau cel de închiriere va putea fi anulat dacă locuința nu are certificat energetic. Mai exact, la vânzarea sau la închirierea unui imobil, proprietarul va trebui să pună la dispoziția cumpărătorului sau chiriașului o copie a certificatului energetic, altfel contractul riscă să fie supus „nulității relative”, potrivit legii care reglementează performanța energetică a locuințelor.
Certificatul energetic este un document care va cuprinde valori de referinţă prevăzute în reglementările tehnice în vigoare, care permit clienţilor să compare şi să evalueze performanţa energetică a clădirii. În funcţie de energia consumată pentru încălzire, climatizare sau iluminat, clădirea primeşte un indicativ de la A la G. Sunt definite 7 clase energetice: A (foarte eficient energetic), B, C, D, E, F şi G (foarte puţin eficient energetic).

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad