Locuri de muncă în străinătate pentru gorjeni

Gorjenii aflați în căutarea unui loc de muncă se pot adresa AJOFM pentru a obține informații despre locurile de muncă oferite prin Serviciul EURES.

Norvegienii caută iarăși oameni dornici să lucreze la ei în țară. De data aceasta, la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj au fost afișate mai multe posturi oferite de angajatori din Norvegia prin intermediul Serviciului EURES. O firmă din localitatea Kristiansand oferă un post de inginer în industria petrolului și gazelor naturale. În descrierea postului se spune „proiecte de diferite tipuri, responsabil pentru furnizarea de echipamente și documente de la client în conformitate cu contractul, responsabil pentru disciplina mecanică și pentru coordonarea cu celelalte discipline, efectuarea de lucrări în conformitate cu standardele și reglementările relevante. Salariul este de 50.000-120.000 euro brut/an, în funcție de experiență și calificări. Aceeași firmă caută și un inginer electric, un inginer conducte hidraulice. Cei interesați pot obține informații de la sediul AJOFM Gorj.

Subvenții pentru angajatori

Potrivit reprezentanților AJOFM Gorj, zeci de angajatori gorjeni au beneficiat de la începutul anului şi până în prezent de subvenţii acordate de stat. 62 de angajatori din judeţ au primit subvenţii de la stat pentru că au angajat peste 70 de absolvenţi, 39 dintre aceştia fiind absolvenţi de studii medii. De asemenea, subvenţii au primit și 74 de societăţi comerciale, pentru că au angajat 84 de persoane peste 45 de ani. Rata șomajului în Gorj este de aproximativ 7%, corespunzătoare unui număr de peste 10.000 șomeri. Din păcate, de la începutul anului și până în prezent, peste 700 de persoane au fost disponibilizate în Gorj.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad