Lorin Boian și Nicolae Dijmărescu, încătușați de procurori!

„Asta e mulțumirea după toți anii de muncă!”, a spus Lorin Boian la ieșirea din sediul Parchetului Gorj.

Gheorghe Lorin Boian, directorul adjunct al Companiei Naţionale „Romarm” şi fost director al Uzinei Mecanice de la Sadu, și Nicolae Dijmărescu au fost reţinuți ieri, fiind acuzați de procurori de instigare la delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Lorin Boian, administratorul special al Uzinei Mecanice Sadu, este acuzat de procurori de instigare la delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, într-un dosar care vizează folosirea ilegală a rezervei de mobilizare a Uzinei Mecanice Sadu, respectiv a sute de tone de materiale utilizate pentru fabricarea cartuşelor şi a gloanţelor. Faţă de acesta, precum şi faţă de alte trei persoane cu funcţii de conducere în cadrul aceleiaşi societăţi comerciale, cu vârste cuprinse între 49 şi 53 de ani, a fost începută urmărirea penală la data de 30 august 2013, sub aspectul comiterii infracţiunilor menţionate. „Da, este adevărat, domnul Boian a fost reținut pentru 24 de ore”, a spus și procurorul de caz din cadrul Parchetului Județean Gorj. Ieri, după aproape şase ore de audieri, și Nicolae Dijmărescu, fost director al UM Sadu, a fost reţinut pentru 24 de ore, în dosarul privind diminuarea rezervei de mobilizare de la uzină. Până la închiderea ediției, doar față de cei doi se luase măsura reținerii. „Din probatoriul administrat a rezultat faptul că în perioada 2005-2012, cei patru suspecţi ar fi dispus diminuarea rezervei de mobilizare, prin scoaterea unor materiale în cantităţi de sute de tone, a căror valoare a fost estimată la suma de peste 720.000 lei, pentru introducerea în procesul de fabricaţie în vederea producerii de muniţie. Întreaga cantitate de materiale ar fi fost însuşită din rezerva de materiale, fără a fi întocmite documente legale care să ateste folosirea acesteia şi influenţa pe care urma să o aibă în preţul de cost al produselor finite şi nu ar fi înregistrat în contabilitate contravaloarea acestor materiale. Cercetările continuă  pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale”, a spus Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Categoria: Eveniment

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad