Lucrezi cu „fostul”? Ce e de făcut

Nu sunt izolate cazurile în care anumite persoane încep să aibă relaţii la locul de muncă. Dacă și tu te afli în această situașie, dar experienţa voastră nu a avut un final fericit, primul gând nu ar trebui să fie depunerea cererii de demisie, ci cum poţi găsi soluţii bune, mature pentru a conviețui.. la locul de muncă.

Fereşte-te de bârfe
Colegii de la muncă îţi pot fi cei mai buni prieteni, însă în astfel de cazuri, cea mai potrivită abordare ar fi să nu le dai apă la moară. Detaliile din viaţa ta intimă trebuie păstrate secret, asta mai ales pentru a nu da naştere bârfelor. Spune-le simplu şi la obiect că tu şi el veţi continua să lucraţi împreună şi vă veţi rezuma la o simplă relaţie de amiciție.

Ai grijă să existe totuşi cineva de partea ta
Din moment ce la birou nu vei mai putea recurge la destăinuiri, încearcă să cauţi în afară, pe cineva de încredere. Având pe cineva „acolo”, care să te felicite pentru deciziile luate sau care să-ţi spună unde mai greşeşti şi tu, este extrem de important şi te va ajuta să treci peste greutăţi cu brio.

Concentrează-te pe lucruri cu adevărat importante
Ai grijă ca proiectele tale să fie bine puse la punct şi date la timp, astfel încât şeful tău să nu aibă ce să-ţi reproşeze. De partea cealaltă a baricadei, dacă el va întâmpina anumite greutăţi, nu mai este problema ta. Nu te mai consuma cu ce i se întâmplă lui. Da, un pic de egoism poate face bine în astfel de situaţii, mai ales că depinzi de locul tău de muncă.

Nu te mai învinui!
Tu ai fost cea care a pus punct relaţiei? Dacă este așa, ştim cât de greu îţi este ca în anumite momente să-l vezi pe el stresat sau deprimat, dar nu exagera cu părerile de rău. Această stare de învinuire nu-ţi face nici un serviciu, mai ales la locul de muncă, pentru că te încarcă cu lucruri negative şi poţi ajunge să nu mai dai randament. Și oricum, nu-l lăsa pe el să te implice în dramele lui. Dacă îţi trimite constant e-mailuri sau îţi cere să vorbiţi, spune-i că şi ţie îţi este greu, dar că îl rogi să vă concentraţi pe muncă şi nu pe aceste aspecte intime, în timpul programului. Dacă mai sunt lucruri încă nelămurite, le puteţi discuta oricând, după.

Deveniţi prieteni
Se prea poate să fi început pe picior de amiciţie, înainte de a deveni iubiţi. Dacă se poate, încercaţi să redescoperiţi acea atracţie platonică dintre voi. Spune-i „bună” într-o pauză sau fii de partea lui, atunci când nu găseşte apreciere din partea altora. Doar fii atentă să nu cazi în propria cursă. Mergând să iei masa de prânz, alături de un grup de șase oameni, printre care şi el, este ok, însă, dacă ieşi doar cu el, la o cafea… nu mai este chiar abordarea potrivită! Rişti să dai naştere bârfelor şi dacă te gândeşti un pic, pentru ce? Voi nu v-aţi înţeles, relaţia voastră s-a încheiat, de comun acord. Nu o lungi mai mult decât este cazul!

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad