„Mă simt sufocată în propria mea viață!”

Mă numesc Maria și am 35 de ani. Am o problemă, dar nu știu exact ce e de făcut și cum ar trebui să abordez situația. Pe scurt: mă simt sufocată în propria mea viață! Sunt căsătorită și am doi copii. Momentan sunt casnică, dar până în urmă cu doi ani am lucrat. Am ales să stau acasă, pentru că ful meu cel mare începea școala și am crezut, împreună cu soțul meu, că este mai bine să fie unul dintre noi acasă pentru a se ocupa îndeaproape de primii pași în educație ai fiului nostru. Pe considerentul salariului mai mare, am decis că este mai bine ca soțul meu să fie cel care să lucreze în continuare.
Nu am regretat decizia pe care am luat-o pentru că fiul meu a pornit foarte bine cu școala; anul acesta, și fiul cel mic a început și cred că le-a prins bine ca unul dintre părinți să fie lângă ei mereu. Am o viață fericită, dar am început să mă simt sufocată, sufocată de mediul în care trăiesc, de greutățile zilnice și de rutina care s-a instalat în viața mea. M-am gândit să mă întorc la serviciu, dar acest lucru ar aduce de la sine o mulțime de schimbări, atât pentru mine, dar în special pentru copii, care au devenit oarecum dependenți de prezența mea.
Nu știu ce ar trebui să fac. Am discutat cu soțul meu, dar el a zis că decizia îmi aparține pentru că își dorește să fac ce simt eu că este mai bine pentru mine. Îmi e teamă să nu rămân în aceleași condiții ca acum, să mă simt din ce în ce mai sufocată, iar acest lucru să ajungă să îmi distrugă încet, încet relația cu cei dragi mie. Ce e de făcut?

 

Monalisa Bogdan, asistent social cu trening în psihoterapie de familie răspunde:
Bună, Maria!
Gestul pe care tu l-ai făcut este unul de sacrificiu al unei mame, o mamă care simte nevoia de a fi aproape de copii ei când îşi încep un nou drum important în viaţă – şcoală. Este un lucru de admirat, renunţând la tine pentru a-ţi ajuta copii. Dar dacă această decizie de sacrificiu este una care-ţi provoacă senzaţia de sufocare, poate ar fi bine să te gândeşti că ai nevoie de o schimbare.
Întotdeauna avem libertatea de a alege; aşa cum ai ales să încerci să stai acasă, aşa poţi alege să te întorci la serviciu sau să faci ceva ce te poate scoate din rutină. Senzaţia de sufocare este de fapt un semnal de alarmă, frică de plafonare pe care rutină ţi-a indus-o? Nu există nimic care să te captiveze? Întrebarea este ce îți poate crea un drum spre un nou început. Încearcă prin a apela la un psihoterapeut pentru dezvoltare personală. Cu ajutorul dezvoltării personale te poţi cunoaşte şi, mai ales, te poți înţelege.

Categoria: Social

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad