Maestrul Gheorghe Zamfir a participat la Festivalul din Stejari

Maestrul naist Gheorghe Zamfir a participat, sâmbătă, la Zilele Comunei Stejari și la Festivalul „Stejarul din răscruce”. Și la Polovragi a fost sărbătoare, mii de olteni participând la Târgul anual din localitate, cel mai mare astfel de bâlci din Oltenia.

Naistul român de talie mondială Gheorghe Zamfir a participat la manifestările ocazionate de Zilele comunei Stejari, comuna în care s-a născut mama sa. De asemenea, naistul Gheorghe Zamfir a susținut un concert de nai în cadrul Festivalului „Stejarul din răscruce”. Anul trecut, maestrul Gheorghe Zamfir a primit titlul de Cetățean de onoare din partea Primăriei comunei Stejari și, tot atunci, autoritățile locale au inaugurat un muzeu în locul în care s-a născut mama sa. Centrul Cultural „Gheorghe Zamfir” din comuna Stejari a fost locul unde s-au desfăşurat o parte a activităților culturale prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ilie și de zilele comunei.

Mii de participanți la Nedeia de la Polovragi

Cel mai mare târg din ţară, „Nedeia de la Polovragi“, din judeţul Gorj, şi-a primit bucuros vizitatorii. Mii de oameni veniți din județele Olteniei și nu numai au participat, sâmbătă și duminică, la cel mai mare bâlci din zona aceasta. Manifestarea este organizată în fiecare an cu ocazia zilei de Sfântul Ilie. Târgul de la Polovragi se întinde pe şapte hectare şi este renumit în toată ţara pentru amploarea şi numărul mare de vizitatori. La acesta au participat câteva sute de comercianţi din toate zonele ţării. Târgul de Sfântul Ilie de la Polovragi reprezintă o importantă sursă de venituri pentru primărie. Târgul „Nedeia de la Polovragi“ are o vechime de peste 400 de ani. Gheorghiţă Epure, consilier la primărie pe probleme socio-culturale, a spus că, la început, acesta a funcţionat ca un loc de întâlnire al ciobanilor din Gorj, Vâlcea, Alba şi Sibiu. Denumirea târgului provine de la Muntele Nedeii, locul unde se întâlneau ciobanii în urmă cu sute de ani, pentru a-şi face rezerve de hrană pentru iarnă şi pentru a schimba mărfuri.


Categoria: Eveniment

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad