„Mai avem multe de pus la punct”

Remiza trecută în cont la Ploieşti pare să fi fost un pas înainte pentru Pandurii. Nu doar prin prisma punctului obţinut pe terenul unei contracandidate, ci şi legat de capitolul „învăţăminte”.  

Deşi încheiat la egalitate, duelul „european” din etapa secundă a noului sezon al Ligii I, dintre Petrolul şi Pandurii, a oferit câteva ingrediente bune pentru sportul rege. Sau cel puţin dacă ne luăm după tehnicianul Cristi Pustai, care a ţinut să „disece” în câteva cuvinte partida de luni seară: „A fost un meci frumos, cu acel 11 metri, suspansul, sarea, piperul. Acest 1-1 arată că suntem două echipe bune ale campionatului. Două echipe cu un joc spectaculos, obişnuite să atace, să marcheze. Chiar şi pe o căldură mare, nu s-a făcut rabat de la efort, s-a jucat la victorie. Mult timp a fost un 0-0 spectaculos, intens, cu joc pe contre. În prima repriză, echipa gazdă a avut mai multe situaţii de poartă. În partea a doua, după minutul 60, noi am devenit periculoşi”, a declarat principalul de pe banca pandurilor.

Bubele pandurilor

În condiţiile în care, la Ploieşti, pandurii au fost dominaţi de petrolişti, aceştia ratând chiar şi o lovitură de la 11 metri în minutul 90, tehnicianul Cristi Pustai recunoaște faptul că echipa gorjeană este încă departe de pretenţiile cerute. Pustai sesizează deja principalele probleme cu care se confruntă în acest moment la Pandurii. Prima dintre ele este legată de defensivă, acolo unde Paraskevas and Co. au comis-o de câteva ori: „Din păcate, nu am reuşit să păstrăm acel 1-0, suntem o echipă încă naivă şi încercăm şi în aglomeraţie să ieşim în zonă centrală cu o pasă de 5 metri, deci va trebui să ne dezvăţăm de anumite lucruri. În apărare riscăm inutil. Pentru că am avut 1-0 şi în minutul 84 am riscat inutil. Sunt de acord să driblezi, să iei o acţiune, driblingul nu s-a exclus din fotbal, dar trebuie să ai responsabilitatea zonei în care te afli. O să ne mai lovim de aceste greşeli. Şi din înfrângeri învăţăm”, crede Pustai. O a doua problemă o reprezintă, pentru antrenorul pandurilor, faza ofensivă, acolo unde, în faţa unei echipe incomode, jocul de construcţie încă suferă: „Mai avem probleme şi la progresia spre poartă, în condiţiile în care suntem o echipă cu posesie bună şi care încercăm un modul nou. E un sistem ce l-am încercat din mers. Ne-au prins bine şi cele două meciuri cu Tallinn şi ne-au permis să ne reglăm. Mai avem multe de pus la punct, ratăm execuţii la pasa finală… Aşezarea în teren e poezie, contează dinamica jucătorilor”, concluzionează Cristi Pustai.

Vedeta Eric – pusă la punct de Pustai

Cel puţin dacă ne luăm după primele trei confruntări oficiale din noul sezon, plusul pandurilor în joc pare să vină şi de la mijlocaşul brazilian Eric de Oliveira, transferat chiar în această vară la Târgu Jiu. Devenit vedetă peste noapte, capriciosul Eric a avut însă o reacţie total nepotrivită în timpul partidei de la Ploieşti, atunci când a fost înlocuit de către tehnicianul Cristi Pustai. Gestul de a dezaproba schimbarea operată de antrenor nu va rămâne, se pare, fără urmări pentru jucătorul cariocas: „O să-l coste bani, nu accept aşa ceva. Vom vorbi cu imaginile în faţă, pentru că eu doar aşa fac. Trăiesc şi eu destule momente cu Eric, dar acum o să discut cu imaginea în faţă. Bine, în timpul jocului am şi eu nervi, nu aş vrea să fiţi la pauză în cabină…”, a precizat Pustai.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad