„Mai cred în calificare”


Tehnicianul pandurilor, Cristi Pustai, vrea să treacă cât mai repede peste eşecul de la Cluj cu Sporting Braga, pentru a încerca să-şi remonteze elevii în returul din Portugalia.

Deşi a trăit o mare dezamăgire la finalul partidei tur din play-off-ul Europa League cu Sporting Braga, Cristi Pustai este hotărât să lase supărarea de-o parte şi să meargă mai departe. Mai ales că Pandurii au toate şansele, cel puţin în concepţia tehnicianului echipei gorjene, să cadă de pe un cal frumos în Europa: „E dificil, noi cu toate echipele facem tot ce putem. E greu să ajungi la masa bogaţilor. Puteam şi câştiga după primul joc, dar 1-1 era rezultatul cel mai echitabil. Acum nu are rost să fim supăraţi. La noi tendinţa e să se spună că adversarul e slab. Tot adversarul acesta „slab” a ajuns într-o finală de Europa League. Braga este o echipă ofensivă care dezvoltă multă viteză în zona laterală, joacă bine şi faza de contraatac. A câştigat fără probleme cu Pacos, dar nici adversarii nu le-au pus mari probleme.”, crede Pustai.

„Avem nevoie de victorie, nu contează la ce scor…”

După eşecul la limită din faţa lusitanilor, Pandurii are nevoie de o victorie în deplasarea de la Braga pentru a mai spera la o calificare istorică în grupele Europa League. Antrenorul Cristi Pustai aduce aminte de episodul „Tel Aviv” şi de faptul că o asemenea (dublă) confruntare durează mai mult de 90 de minute: „Prea mult nu se schimbă datele problemei. Ca şi la Tel Aviv trebuie să mergem să marcăm. Ca să ne calificăm avem nevoie de victorie, nu contează la ce scor. Mai cred în calificare. A devărat, jucăm în deplasare, nu avem avantajul terenului propriu. Dar trebuie să avem încredere, aceste meciuri au 180 de minute. Nu s-a terminat totul. Eu sper să întoarcem soarta calificării. Nu avem ce pierde, trebuie să avem bucuria de a juca. Oricum, ne-am depăşit condiţia. Vom merge la Braga şi vom încerca să facem mai mult. Ne pare rău, am fost aproape de realizarea unui rezultat bun. Asta nu înseamnă că nu vom încerca să facem mai mult. Mergem acolo să înscriem. Vedem dacă şi putem.”, mărturiseşte tehnicianul pandurilor.

Hotărât să păstreze acelaşi sistem de joc  

La finalul primei partide cu Sporting Braga, i s-a reproşat antrenorului Cristi Pustai că eşecul a venit şi în urma sistemului de joc folosit (5-2-2-1), cel puţin în prima parte a meciului cu lusitanii. Principalul de pe banca gorjeană nu pare să ia deloc în seamă acest aspect şi este hotărât să folosească respectiva aşezare tactică şi în confruntările oficiale viitoare. Pustai explică de ce ar putea recurge din nou la o asemenea soluţie: „Aş fi încercat acest modul tactic, mai devreme, dacă aş fi putut. Neavând jucători foarte buni pe margine, pot să am marginea făcută de fundaşii laterali. Le este greu lui Unguruşan şi Momcilovic, dar sunt soluţii în margine. Dacă ar fi fost şi Nistor putea juca alături de Eric în spatele lui Matulevicius. Trebuiau blocate spaţiile dintre fundaşul central şi cel lateral. Aducând un om în plus în apărare, cel puţin până la golul primit lucrurile au mers bine. Jucând în 4-2-3-1 cu jucători în bandă care nu înscriu, dacă Matulevicius nu e în formă, e greu să dai gol. Nu am reuşit să marcăm, iar la acest nivel, dacă nu marchezi, e greu să faci faţă.” Din păcate, aşa cum sesiza şi în ultima vreme chiar tehnicianul Pandurilor, soluţiile de rezervă după plecarea lui Dan Nistor nu prea dau randamentul cerut pe faza de atac. Chiar dacă zilele trecute au fost perfectate deja nu mai puţin de trei transferuri, Cristi Pustai nu poate conta în Europa pe niciunul dintre noii veniţi la Târgu Jiu: „Din păcate nu avem pe cine trece pe lista UEFA. Nu avem nici un jucător din cei trei şi nu-i putem folosi prea repede. Bine că vine această pauză şi ne punem la punct.”, a dezvăluit antrenorul pandurilor.


Nu uită nici de campionat

Cele două eşecuri ale pandurilor înregistrate pe acest debut de sezon, în Liga I, par să fi tras deja semnalul de alarmă pentru tehnicianul Cristi Pustai. De aceea, principalul de pe banca gorjeană abia aşteaptă viitoarea pauză din campionat pentru a mai pune la punct unele relaţii de joc, dar şi pentru a reuşi să-şi integreze noile piese: „Trebuie să fim atenți şi în Liga I. Avem și jucători noi, le trebuie perioadă de acomodare. E greu să joci din trei în trei zile. Jucătorii aduși trebuie să se acomodeze, așteptăm pauza competițională, va fi foarte binevenită.”, a declarat Pustai.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad