Mama Monicăi Gabor, strivită de o stâncă, la Peştera Polovragi!


• Vorbise cu fiica ei chiar înainte să moară
• Piatra care a lovit-o pe femeie în cap avea şapte kilograme
• Veronica Bulai se afla într-o excursie la mănăstirile din zona de sud a țării

Mama fotomodelului Monica Gabor, fostă Columbeanu, a decedat într-un mod tragic, la doar 52 de ani. Veronica Bulai venise în Oltenia într-o excursie de câteva zile. Urma să viziteze mai multe mănăstiri din Oltenia. Joi, la prânz, a mers alături de cele 16 persoane din grupul de prieteni, la Peștera Polovragi. La scurt timp după ce s-a dat jos din microbuz, a rugat un amic să îi facă o poză lângă o stâncă situată de 50 metri de intrarea în peșteră, ignorând avertismentul „Atenție! Cad pietre!”. Ghinionul a făcut ca o bucată de stâncă să cadă și să o lovească pe Veronica Bulai direct în cap. Femeia a decedat pe loc.

 

Există semne de avertizare în zonă


Primarul Ştefan Făsuescu, de la Polovragi, a declarat că, în zonă, versanţii, înalţi de zeci de metri, nu sunt acoperiţi cu plasă întrucât din cauza vegetaţiei şi a peretului drept al stâncii, acest lucru este imposibil. Edilul, aflat la al patrulea mandat, a precizat că de când este în fruntea Primăriei Polovragi, nu au fost înregistrate astfel de incidente în zonă. „Nu este sub nicio formă vina Primăriei Polovragi, aici în zonă există semne de avertizare care anunță turiștii că pietrele cad. Plasa nu avem cum să punem. Nu au avut loc niciodată asemenea evenimente tragice”, a spus edilul Făsuescu. Peştera Polovragi este cel mai vizitat obiectiv turistic din Gorj şi atrage anual zeci de mii de vizitatori.

Veronica Bulai, de 52 de ani, mama surorilor Monica (fostă Columbeanu – n.red.) şi Ramona Gabor, a murit joi la prânz, lângă intrarea în Peştera Polovragi, după ce a fost lovită în cap de o bucată de piatră care s-a desprins din peretele de stâncă. În ultimii 40 de ani nu a mai avut loc niciodată un asemenea tragic eveniment. Veronica Bulai venise în Gorj alături de alte 16 persoane din Bacău, cunoștințe de ale sale, într-o excursie de câteva zile. Chiar înainte de a coborî din microbuz, Veronica vorbise la telefon cu fiica sa aflată în Dubai, Ramona Gabor. Potrivit turiştilor din zonă, mama surorilor Gabor a coborât din microbuz şi a mers spre intrarea în Peştera Polovragi pentru a face fotografii. S-a oprit la 50 de metri de intrare și i-a cerut unui prieten să îi facă o fotografie. În acel moment, o bucată de stâncă s-a desprins de pe versant şi a lovit-o în cap. Veronica Bulai a decedat pe loc.


Monica și Ramona Gabor vin astăzi în țară

Monica se află în Statele Unite ale Americii, acolo unde lucrează, iar sora sa este în Dubai, acolo unde s-a stabilit de ceva vreme. Ambele surori au aflat tragica veste din presa online și nu au crezut că este adevărat. Ramona vorbise cu mama ei cu câteva minute înainte ca aceasta să moară. Monica și Ramona Gabor fac tot posibilul să ajungă astăzi în țară. Cel mai probabil ele vor veni la Târgu-Jiu ca să ridice trupul neînsuflețit al mamei lor de la morgă. Irinel Columbeanu a transmis condoleanţe familiei: „Nu avea o relaţie apropiată cu fiica mea. Ultima oară a vorbit cu ea la telefon în ianuarie. Îmi pare rău pentru Monica. Este extrem de trist ceea ce se întâmplă. Nu ştiu încă dacă îi voi spune fiicei mele”, a declarat Irinel Columbeanu pentru www.spynews.ro

Fractură craniană deschisă


Poliția și salvarea au fost anunțate de o femeie din grupul de băcăuani veniți în excursie. Ea le-a spus polițiștilor că, în timp ce se deplasa cu un grup de 17 turişti, pe un drum forestier din comuna Polovragi, de pe un versant muntos s-au desprins bucăţi de rocă, lovind la nivelul capului o femeie în vârstă de 52 de ani, din municipiul Bacău. „Ca urmare a primelor cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că victima făcea parte dintr-un grup de 17 turişti, care se deplasau pe jos pe drumul forestier Cheile Olteţului, intenţionând să viziteze Peştera Polovragi. La un moment dat, de pe un versant muntos s-au desprins bucăţi de rocă, lovind în zona capului femeia. A fost singura persoană rănită. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Gorj, care a constatat decesul acesteia. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs acest incident, cadavrul fiind transportat la SML Gorj, în vederea efectuării necropsiei”, a spus Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Medicul Jana Prejbeanu, de la Serviciul de Ambulanță Gorj, a declarat că nu s-a mai putut face nimic pentru mama Monicăi Gabor, aceasta fiind deja decedată la sosirea ambulanței: „Avea o fractură craniană deschisă și deja decedase”.


Categoria: Eveniment

Tags: , , , , ,

Commentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Catalin says:

  Versantii la intrarea in pestera trebuie asigurati cu plasa de protectie,conform legii. Vinovatii sa plateasca despagubiri.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. marcel says:

  s-ar putea sa se faca cv pt aceasta zona periculoasa unde zilnic sute de turisti pt aceasta pestera ,oare toti banii care se incaseaza pt intrarea in aceasta pensie ajung undeva sau in buzunarul ghidei si altora ,pt ca o afacere niciodata nu se face singura.nu si-a pus nimeni intrbarea cati bani seincaseaza numai intr-o zi?n-as vrea sa exagerez dar cred ca in jur de 800 mil se incaseaza lunar,nu cred ca intra in bugetul statului nici un sfert ,are grija madam felicia cum sa-i gestioneze ,

  Thumb up 1 Thumb down 2

 3. marian says:

  @ marcel:
  Tu chiar esti P.R.O.S.T. sau ai ceva cu persoana care lucreaza acolo. Sunt 4 weekend-uri cand mai intra cineva pe acolo. Sa se stranga 800 mil, cum debitezi tu, ar trebui sa fie cam 8000-10000 de vizitatori. Esti penibil sa crezi asa ceva.
  Incasari reale nu sunt nici de 200 mil. Decat sa spui prostii, mai bine taci.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Elena says:

  Unde o fi fost Dumnezeu atunci cand . aceasta nefericita simpla si credincioasa . a murit de la o piatra ce i-a cazut in cap ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad