Mândră că-s din Gorj!

Poate suna a propoziție prea des utilizată, dar asta simt în momentele astea, clipe în care echipa de suflet a județului-Pandurii Târgu-Jiu-joacă în manşa secundă a turului III preliminar al competiției de fotbal Europa League. La ora la care scriu editorialul de față, Pandurii se pregătesc de meciul pe care sperăm cu toții să îl câștige. Nu mă uit foarte des la meciurile de fotbal, dar de când Pandurii Târgu-Jiu și-a schimbat atitudinea și echipa a dovedit că are jucători de valoare și un antrenor pe măsură, am încercat să fiu la curent cu rezultatele și chiar să încerc să urmăresc meciurile alături de soțul meu. Și el este mândru de tot ceea ce au realizat până acum băieții de la Pandurii Târgu-Jiu! Îmi spune că Pandurii sunt vice-campionii României, că joacă frumos, au valoare și că au evoluat de când îi antrenează „profesorul”! Și el, ca multe alte mii de gorjeni din toată țara! Gândurile bune și încurajările suporterilor rămași acasă să îi însoțească pe fotbaliști și să îi ajute să câștige! Sper ca meciul de la Tel Aviv să fie așa cum visăm cu toții! Iar dacă nu va fi, tot avem multe motive să fim mândri de echipă, să le mulțumim pentru ce au făcut până acum. Nu credeți?
Pe lângă rezultatele echipei de fotbal Pandurii Târgu-Jiu mai am muuulte motive să fiu mândră că m-am născut și am crescut în acest județ. Gorjul l-a dat lumii pe genialul Constantin Brâncuși (măreția operelor lui, cu simbolistica ansamblului de la Târgu-Jiu: Naşterea – Drumul prin Viaţă – Căsătoria – Moartea şi Înălţarea la Cer, dar și cultul eroilor), pe viteazul Tudor Vladimirescu sau poeții ale căror creații vor atinge suflete și de acum 100 de ani înainte, avem minunății ale naturii la care alte nații visează, oameni primitori și o istorie pe măsură. Avem cu ce să ne mândrim! De la an la an, auzim de și mai mulți elevi care obțin rezultate impresionante la olimpiade și concursuri școlare de prestigiu, de tineri care învață și ajung medici (această profesie mi-a venit prima în minte, mai ales că am citit de curând un interviu cu doctorul Marius Catană, medic neurochirurg la București, un specialist apreciat de foarte mulți pacienți) de succes care își păstrează omenia, profesori care îndrumă copiii și le arată ce este bine și ce este rău și așa mai departe.
Domniile voastre de ce vă mândriți că v-ați născut în Gorj?

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Adi says:

  Evident ca nu. Esti penibila!

  Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 7

 2. sceptic says:

  Echipa Pandurii o fi echipa de suflet a celor care prospera, sau mai bine zis au prosperat, in urma gramezilor de bani scursi spre echipa de fotbal de la complexele energetice, dar nu si a celor care isi fac probleme pentru locul de munca.

  Thumb up 3 Thumb down 0

 3. andra says:

  Miha, poti fi mandra pentru ceea ce esti tu ca om, desi, “mandra” nu este cuvantul potrivit! Nu cred ca are importanta locul unde te-ai nascut sau ai crescut. Valoarea unui om sta in ceea ce este. Cred ca “bucurie” ar fi cuvantul potrivit.

  Thumb up 2 Thumb down 1

 4. Ţăranu says:

  Mai mult decât frumos un astfel de sentiment.Nu înţeleg,în ruptul capului,cum lucrul ăsta poate declanşa reacţii atât de mitocăneşti(n-am găsit alt cuvînt)ca ale ,,colegului”Adi!Referitor la întrebarea din final vă mărturisesc că nici eu nu pot spune că sunt mândru că m-am născut în Gorj în primul rând pentru că nu-mi aparţine mie acest merit.Aş fi vrut ca părinţii mei să fi fost mândrii că m-au născut aici dar nici asta nu mi-a prea ieşit.Dacă m-aş mai naşte odată probabil că aş face mai mult în această direcţie.Pot spune însă că nu mi-e ruşine că m-am născut aici şi sunt mulţi,unii enumeraţi de dv.,cărora le datorez asta.Nu cred că este cazul să cădem într-un patriotism local exagerat pentru că există riscul ca dintr-o astfel de,,beţie” să-i tratăm de sus pe alţii care nu s-au născut aici dar nu ne sunt cu nimic inferiori.

  Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 6

 5. denis says:

  ati uitat ce identitate aveti cretinilor.maramuresenii sunt mandrii ca-s maramureseni.moldovenii la fel.voi???vai de creierii vostrii

  Thumb up 0 Thumb down 2

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad