Marciuc a golit conturile Sind Jilţ şi apoi i-a cerut falimentul. Iată lista completă cu sindicaliştii responsabili de şomajul a 500 de oameni!

Anul acesta se poartă falimentarea firmelor sindicale, existând în acest moment mai multe astfel de societăţi ajunse în pragul disipării, fără să-i pese cuiva că sute de oameni şi-au pierdut locurile de muncă şi, în unele cazuri, singura sursă de venit a familiei.
În mod paradoxal, de declinul acestora sunt vinovaţi liderii de sindicat, care nu mai fac protecţie socială nici măcar pe hârtie, devenind businessmani cu alte preocupări decât ale celor care le plătesc cotizaţie pentru a le apăra interesele. Salariaţii Carserv Motru şi Sind Jilţ Dragoteşti, în total aproape 500 de oameni, au ajuns şomeri cu toate că una dintre aceste societăţi a terminat anul trecut cu profit, unul destul de consistent, pe care l-a încasat nimeni altul decât un lider de sindicat, după care a cerut falimentul firmei.

Sindicatul şi-a adjudecat profitul falimentarei Sind Jilţ

SC Sind Jilţ SRL Dragoteşti, unitate cu 405 salariaţi, anul trecut, înfiinţată de către Sindicatul Mine-Energie Jilţ Turceni al cărui preşedinte este Adrian Marciuc, a finalizat 2012 cu bine din punct de vedere financiar, fapt ce nu o scuteşte în prezent să se afle în procedură de faliment.
Consiliul de Administraţie al societăţii a fost unul stufos şi din el au făcut parte numai feţe luminate ale sindicalismului gorjean: Petre Mămăligă, preşedinte executiv  al Sindicatului Mine-Energie;  Nicolae Pagnejer, secretar executiv al aceluiaşi sindicat; Constantin Ciortan, vicepreşedintele organizaţiei sindicale amintite; Ion Moraru, fost secretar executiv USME Jilţ, şi Marin Zamfir, fost preşedinte Sindicatul EM Dragoteşti, toţi oameni de încredere ai liderului din zona Jilţ, Adrian Marciuc. De remarcat este faptul că toate aceste personaje au fost numite în Consiliul de Administraţie de către Adunarea Generală a Acţionarilor, adică de asociatul unic al Sind Jilţ SRL, Sindicatul Mine-Energie, cu alte cuvinte de însuşi Adrian Marciuc. Din acest motiv era practic imposibil ca toţi cei enumeraţi să nu fie de acord când decid soarta Sind Jilţ, aşa că, la data de 1 martie a.c., C.A. a propus AGA ca profitul înregistrat pe 2012, adică 115.000 de lei, să fie repartizat asociatului unic. Adunarea Generală a Acţionarilor, adică Marciuc singur, a fost imediat de acord, iar banii au ajuns urgent în conturile sindicatului pe care-l conduce. Cu toate că puteau fi folosiţi la plata salariilor sau a datoriilor la stat, existând obligaţii financiare atât către angajaţi, cât şi către stat, Marciuc a preferat să nu acorde nicio şansă societăţii şi să aibă grijă ca sindicatul să aibă din ce trăi.
Cinci luni mai târziu, AGA, adică acelaşi Adrian Marciuc, a dispus, la data de 23 iulie, ca Sind Jilţ să intre în procedură de insolvenţă, având datorii de 462.000 de lei către Direcţia de Finanţe Gorj şi 389.000 de lei către salariaţi.  Cererea depusă la tribunal a fost admisă de către magistraţi, aceştia dispunând şi ca bunurile unităţii să fie sigilate – calculatoare, o Dacia Logan, două Dacia Double, un Renault Clio şi un Renault Kangoo.
Prohodul l-a cântat conducerea societăţii, care a cerut instanţei deschiderea simplificată a procedurii falimentului, pentru că nimeni nu s-a obosit să încerce să salveze societatea şi locul de muncă al celor 400 de salariaţi, propunând măcar un plan de reorganizare, toată lumea răsuflând, probabil, uşurată în momentul când Sind Jilţ va înceta să mai existe.

Insolvenţă pentru datorii de 100.000 de lei

SC Carserv SRL Motru se află pe drumul pieirii pentru datorii cu mult mai mici decât Sind Jilţ, adică 100.000 de lei. Anul trecut, unitatea a înregistrat pierderi în cuantum de 54.000 de lei. Conducerea, adică directorul Sandu Olaru, intenţionează să propună judecătorilor care se ocupă de dosarul insolvenţei solicitate de către AGA, un plan de reorganizare pe o perioadă de trei ani, încercând astfel să salveze Carserv.
Din Adunarea Generală a Acţionarilor, cea care a decis soarta Carserv, hotărând intrarea în insolvenţă şi implicit, șomajul celor 73 de salariaţi, fac parte: Titu Brabete, vicepreşedintele Sidicatului Liber Lupoaia, nimeni altul decât protagonistul unui filmuleţ publicat de GorjDomino, săptămâna trecută, care demonstrează că se pricepea de minune, în urmă cu câţiva ani, să sustragă role din carieră; Mihai Popescu (Sindicatul Liber Roşiuţa); Constantin Moşilă, directorul Olservmin, unitate aflată şi ea în faliment; Constantin Dorin Voicu (sindicatul Minier „Libertatea” EMC Motru), Fănel Ciocan (Sindicatul „Feroviarul” BATS Motru).
În Consiliul de Administraţie al Carserv, adică cel care a ghidat societatea spre faliment, au avut un loc de onoare Nicolae Bădiţa, preşedintele Sindicatului Lupoaia; Nelu Roşca, preşedintele Sindicatului Roşiuţa, şi o anume Monica Elena Gorgan, apărută de nicăieri.
Pe lângă cei peste 73 de salariaţi care prestează pentru ea şi la care nu s-a gândit nimeni când s-a hotărât insolvenţa, Carserv are în inventar bunuri puţine şi lipsite de mare valoare: patru motofierăstraie, un camion şi o Dacia Logan, totul fiind evaluat la 39.800 de lei.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Commentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. nicolae says:

  LÎNGĂ FLUIERĂTORU SĂ AJUNGI CĂ NE-AM RUPT OASELE PENTRU TINE RUPEȚILEAI ȘI TU ÎN PUȘCĂRIE PRĂPĂDIT ÎNGÎNFAT SCĂPANEAR DUMNEZEU DE TINE MARCIUC

  Thumb up 1 Thumb down 0

 2. ION says:

  Că bine îi mai urezi !!!!!că ce na făcut tacsu întro viață a furat ăsta în cîțiva ani sindicalist pentru el.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 3. MIRCEA says:

  Personaje precum semianalfabetul Marciuc, ajunse în fruntea unor sindicate, s-au jucat cu soarta a sute de oameni, profitând la maxim de banii societăţilor sindicale, sub masca “liderului unei firme sociale”. Felicitări pentru articolul publicat, pt. că redă perfect realitatea caracterului lui Marciuc!

  Thumb up 1 Thumb down 0

 4. toni says:

  Nesatuilor!!! Doar pamantul o sa asigure confortul ce-l asteptati! Ajta-i Doamne pe napastuiti sa scape de ei!Du-i acolo unde le e locul. In iad.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 5. gogu says:

  la jilt vinovatul principal e pendula RUSET care se lauda ca va distruge tot ca nu l-au votat la senat. oligofrenu nu stie ca nici rudele lui nu l-au votat. marciuc e unealta lui,au impartit banii amandoi.

  Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad