Maricel Popa: A reînceput dialogul sindicate-administrație

Secretarul de stat din Ministerul Energiei a venit la Gorj să facă pace între sindicate și administrația CEO.

Secretarul de stat din Ministerul Economiei a venit ieri, la primele ore ale dimineții, la sediul Federației Naționale Mine Energie pentru a asculta nemulțumirile sindicaliștilor FNME. Discuțiile dintre cele două părți au durat aproximativ o oră. La finalul lor, Maricel Popa nu a spus decât că a reînceput dialogul sindicate-administrație. „Nu știu dacă s-a încălcat Contractul Colectiv de Muncă. Nu mi s-a cerut demiterea managerului Laurențiu Ciurel. Trebuie să ne așezăm la masă și să avem un dialog comun pentru a întocmi împreună un plan de redresare a CEO”, a declarat Maricel Popa, după discuțiile cu sindicaliștii.

Liderii FNME nu mai fac proteste

Prim-vicepreședintele FNME a spus că sindicatele au prezentat secretarului de stat o informare, privind dezacordurile cu administrația. Ion Rușeț afirmă că Maricel Popa a primit și un proiect tip acord-partid între FNME-CEO și Ministerul Economiei, în care au fost trecuți pașii următori ce trebuie făcuți pentru stabilitate în zonă. „Cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare, ne vom întâlni toate cele trei părți pentru mai multe discuții”, a declarat Ion Rușeț. Acesta a ținut să precizeze că sindicatele și-au stabilit ca obiectiv să nu treacă la acțiuni de protest până când nu se vor așeza la masa discuțiilor cu administrația Complexului Oltenia și reprezentanții Ministerului Economiei. „Ne-am luat angajamentul să nu discutăm despre acțiuni de protest. Nu le avem în vedere pe perioada procesului de negociere”, a mai spus prim-vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie. Sindicatele așteaptă cu nerăbdare bilanțul contabil al CEO pe ultimele șase luni. Liderul FNME este îngrijorat că nici până azi angajații CEO nu și-au recuperat banii pierduți în cele 3 zile fără plată.

Medințu: Secretarul de stat a fost în trecere

Dacă pentru sindicaliștii Federației Naționale Mine Energie întâlnirea cu Maricel Popa a fost una importantă, nu același lucru se poate spune și despre reprezentanți administrației Complexului Oltenia. Directorul Diviziei Energie a declarat că secretarul de stat nu a poposit mai mult de cinci minute la discuții cu șefii CEO. „A trecut cinci minute și a plecat. Nu știu ca sindicaliștii să fie supărați. Dânsul ne-a arătat un protocol pe care l-a primit de la sindicate pentru a-l studia. Nu știu ce scria în el. L-am răsfoit așa, în diagonală”, a declarat Aurel Medințu.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad