Marin Condescu și cântecul său de lebădă

Gorjul ăsta a cunoscut multe și mulți. Unii au fost o mândrie pentru județ, alții au reprezentat un nimic mai mare, unul mititel ori chiar unul sub nivelul Groapei Marianelor. Nu dăm nume, vă lăsăm pe dumneavoastră să vă gândiți. Alta este ideea acestui editorial: că vor unii sau alții, jupânul intergalactic al mineritului, Condescu Marin, stă pe ultima cracă a copacului barosan în care s-a cățărat grației spinărilor tumefiate ale ortacilor (ăia pe care îi reprezintă sefuții de sindicat). Că nu avut curaj, că au fost speriați, minerii și energeticienii au tăcut. Încă o fac, așteptând pedeapsa Celui de Sus pentru parveniții care au cules foloasele muncii lor. Nu știm dacă din motive personale sau din cauza saturației, însă brațul lung al răzbunării nerostite a minerilor poartă un nume: Laurențiu Ciurel. Acesta are, mai mult ca sigur, și motive personale să îl dorească pe fostul Zeus al mineritului dat de pământ. Pare că i-a cam ieșit. Unii grei din PSD îl susțin pe managerul CEO în demersul haiducesc, alții nu vor să accepte evidența: zilele sunt urmate de nopți, succesul de insucces, progresul de regres. Și, cel mai inportant, șefii de… alți șefi. Una dintre metehnele acestui popor este că omul se învață cu funcția/statutul/privilegiile. Iar atunci când cade (deh, politica e o mare curvă, iar combinațiile sunt mama curvelor), același românaș nu concepe eșecul: cum, nu mai este el cel care face și desface, împăratul combinațiilor, legiuitorul suprem al celor mulți, oropsiți și cu banii luați? Da, vine o vreme când orice cal ajunge-o gloabă.

Mai zilele trecute, Directoratul CEO a luat o decizie anticipată. De unii, că toți ceilalți sperau că Nea Mărin (multimiliardar) va fi lăsat în pace. Doar au vorbit pentru el unde trebuia ditamai barosanii, nu? Uite că nu! Așadar, Mihai Prunariu este reprezentantul colosului energetic în C.A.-ul clubului Pandurii. Cum v-ați dat seama, devine vizibilă de pe Lună înlocuirea jupânului Condescu din fruntea deja amintitului consiliu al echipei de fotbal. Decizia lui Ciurel a fost intens dezbătută în spatele ușilor închise, dar și în spațiul presupus public. Unii l-au felicitat pe manager, alții au sărit la gâtul acestuia sau al noului membru al C.A. Chestie de optică, mon cher!

Sunt unii, bine poziționați prin cetate (spațiu locuit de cetățeni, ființe cu drepturi egale), care nu vor să pice irepetabilul Marin. De data asta, este o chestie de gust, mon cher! Presupun că tovarăși cu sefuții de sindicat nu pot fi decât persoane cu aceleași apucături dictatoriale, megalomane, hrăpărețe sau hulpave. Pot admite că dacă X te-a mânjit cu miere, ești în același borcan ca el. Dacă v-ați băgat în căcat, tu și X mirosiți. Olfactiv spunând lucrurilor pe nume, sunteți nișeluș împuțiți. Asta presupune o îmbăiere, nu? Atunci, singura soluție este să te duci pe Apa Sâmbetei. Clar ca lumina zilei că doar acolo te mai poți limpezi…

Considerăm că evoluția extraordinară a echipei noastre de fotbal în Europa este cel mai important moment al sportului gorjean din toate timpurile. Este, în egală măsură, și cântecul de lebădă al lui Condescu Marin. E ca și picat de la Pandurii, sindicatele (cândva se identificau până la ultima particulă cu el) dau semne de nesupunere… Despre mineri, ce să mai spunem? Adversarii – de asemenea. Ce să-i faci: vrei, nu vrei, vremea… trece! El ar mai vrea, dar…

P.S.: Vreau să înțeleagă lumea că scriu pro bono. Consider că pusul gândurilor mele pe foaie mă ajută să-mi păstrez bruma de neuroni într-o permanentă activitate. Atât și nimic mai mult, da?

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Elena says:

  Pana nu se va concretiza ceva cu “irepetabilul” , raman doua boabe in aceeasi pastaie .

  Thumb up 3 Thumb down 0

 2. Ionut says:

  @ Elena:
  Ce plastic o spuneti… :) )

  Thumb up 2 Thumb down 0

 3. T. says:

  La noi mai merge ,don’profesor,ca venim de la saiba,dar matale,corectorul,sa fi uitat despre scrierea cu,,m”inainte de ,,p” si,,b”!?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Ionut says:

  @ T.:
  Din nefericire, la acel “inportant” aveti dreptate. Daca ati citit cu atentie celelalte editoriale, ati fi vazut ca nu fac asemenea greseli. Asta este, “m” este langa “n” pe tastele calculatorului. Nu am observat insa la recitire, asadar imi asum greseala. Oricum, multumesc pentru atenta supraveghere. :)

  Thumb up 1 Thumb down 0

 5. T. says:

  Credeam ca ati inteles micuta impunsatura.Nici nu credeam ca nu-i o mica neatentie.Imi pare rau ca ati luat-o in serios!Oricum,feriti-va sa mai calcati alaturi;nu stiu daca vecinul va,,inghiti”scuza ca usa Dv.este chiar langa a lui.

  Thumb up 2 Thumb down 0

 6. andra says:

  Mai sunt greseli “nevinovate”, asta daca nu cumva am uitat eu limba romana. Pe mine nu ma deranjeaza asta, ci limbajul “maroniu” pe care il folosesti. Din cate imi amintesc, in primele tale editoriale, “cacatul”(scuze!) nu era laitmotiv. Sa stii ca daca folosesti un limbaj trivial, nu pari deloc mai interesant, dimpotriva. In rest, nu contest ca esti un tip inteligent. Micile greseli pe care le faci se datoreaza neatentiei, si nicidecum nestiintei. Asta era evident. Numai ca, problematic va fi atunci cand vor aparea mai multe greseli. Atunci nu va mai fi neatentie, ci relaxare. Ceva de genul, las-o ba ca merge asa!

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad