Marin Condescu vrea să împrumute un milion de euro! – Pandurii a rămas fără bani tocmai în meciurile din Europa League

Nu numai Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) stă foarte prost cu finanţele, ci şi CS Pandurii, ambele entităţi fiind conduse de Marin Condescu. La ultima şedinţă a acţionarilor CS Pandurii, Condescu a cerut acestora  „binecuvântarea” pentru a se împrumuta de un milion de euro, motivând că echipa de fotbal nu mai are bani pentru meciurile din Europa League.

Demiterea lui Marin Condescu nu a mai fost cerută de reprezentantul CEO în AGA, acesta primind în schimb alt răgaz pentru a prezenta sumele pe care le-a primit clubul de la „finanţatorul” USMO. Pe de altă parte, Mihai Prunariu va cere în şedinţa CA din această săptămână explicaţii cu privire la modul în care echipa de fotbal a oraşului a rămas fără bani şi modul în care va fi asigurat bugetul pentru perioada următoare.  

Deşi Condescu a prezentat bilanţul pe şase luni al CS Pandurii, situaţia economică clubului arătând bine, în sensul că veniturile au fost egale cu cheltuielile, la şedinţa de vineri a AGA s-a dovedit că au fost cheltuiţi banii echipei, acordaţi pe un an, în şase luni, clubul rămânând acum fără niciun leu.

A cheltuit fondurile dintr-un an în şase luni

Cu o situaţie economică dezastruoasă la CS Pandurii, Condescu şi-a anunţat intenţia de a face un împrumut de un milion de euro, dar acţionarii i-au amintit că AGA nu avizează astfel de demersuri, având alt obiect de activitate: „AGA se ocupă de strategii, nu de aprobări pentru împrumuturi”, a declarat unul dintre membrii Directoratului CEO, Aurel Medinţu. Acesta a mai precizat: „Marin Condescu a cerut aprobarea pentru a împrumuta un milion de euro pentru meciurile din Europa League. De problemele astea de conducere executivă nu se ocupă AGA, ci Consiliul de Administraţie. Cert este că, în ciuda bilanţului pe care l-a prezentat Condescu, au fost cheltuite fondurile dintr-un an, în primele şase luni”.

A minţit iar

Marin Condescu nu a prezentat nicio situaţie privind finanţările acordate de acţionarii USMO, Primăria Târgu Jiu şi SC Artego SA, sumele uriaşe acordate de CE Oltenia fiind deja cunoscute opiniei publice. La şedinţa anterioară a AGA, Condescu a promis (din nou) că va prezenta vineri finanţarea acordată mai ales de USMO, despre care directorii CE Oltenia au spus clar că este inexistentă. Nu s-a întâmplat asta, Condescu minţind practic şi de această dată. Cu toate acestea, acţionarii i-au mai dat un termen de o lună, în octombrie fiind aşteptat din nou cu actele cerute.

Condescu, „doi în unu” – Prunariu, numit oficial

Mihai Prunariu a fost numit oficial membru al Consiliului de Administraţie, acţionarii – Florin Cârciumaru (Primăria Târgu Jiu) şi Viorel David (SC Artego SA) nevotând însă şi un nou statut al CS Pandurii. „Au cerut timp pentru a studia noul statut, înainte să-l aprobe…. adică, o lună. De asemenea, nu au votat nici numirea altui cenzor…”, a mai spus Medinţu. În noul statul era prevăzut clar că un membru al CA nu poate avea şi calitatea de reprezentant în AGA. În acest caz, Marin Condescu a rămas pentru încă o lună cu dublă calitate: este preşedintele CA, dar şi „acţionar” al CS Pandurii din funcţia sa de preşedinte al USMO.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad