Marș al bicicliștilor din Târgu-Jiu pentru prevenirea accidentelor rutiere

În cadrul manifestărilor din „Săptămâna prevenirii criminalității 2013”, vineri, va fi organizat un marș al bicicliștilor pe un traseu cu plecare de la Coloana Infinitului, bdul Unirii, b-dul. C-tin. Brâncuşi, strada T. Vladimirescu, strada Geneva, Coloana Infinitului, pentru sensibilizarea şi conştientizarea participanţilor la trafic şi prevenirea accidentelor rutiere.

Sfârșitul acestei săptămâni va fi dedicat prevenirii accidentelor rutiere.
Încercând să atragă atenţia asupra faptului că multe evenimente rutiere ar putea fi evitate dacă toţi participanţii la trafic ar adopta o conduită preventivă, poliţiştii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Gorj, împreună cu voluntarii din Asociația TriXBike Târgu-Jiu, organizează un marș al bicicliștilor, în scopul transmiterii unui mesaj hotărât „NU accidentelor rutiere” și prin care se încearcă sensibilizarea și conștientizarea conducătorilor auto. Mesajul pe care bicicliștii vor să îl transmită este acela că și ei fac parte din trafic și nu trebuie ignorați. „Vrem, în acest fel, să tragem un semnal de alarmă şi să implementăm un comportament responsabil şi preventiv tuturor participanţilor la traficul rutier, pentru evitarea producerii unor tragedii. Marşul bicicliştilor se doreşte a fi și un semnal de alarmă privind poluarea la care ne expunem cu toţii din cauza numărului crescut de automobile şi nu numai. Marșul se va desfășura pe principalele artere ale orașului, cu plecare din fața Coloanei Infinitului, centrul orașului, strada Brâncuși cu retur pe strada Geneva și revenire în Parcul Coloana Infinitului”, spun reprezentanții Asociației TriXBike Târgu-Jiu. „Este cazul să arătăm că existăm și suntem în număr mare. O să fie cel mai mare marș biciclistic din Târgu-Jiu de până acum, aveți ocazia să spuneți liber un NU accidentelor rutiere. O să parcurgem orașul cu zâmbetul pe buze, înarmați cu mesaje aplicate pe tricouri și cu speranța că reușim să sensibilizăm și pe ceilalți participanți la trafic să ne dea atenție”, a declarat unul dintre bicicliștii organizatori ai marșului.

Categoria: Dezvăluiri

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad