Mass-media de căcat din ţara asta…

De vreo două săptămâni ne umplem de rahat, ca naţie, până peste cap. Cu fiecare oră, aşa-numita mass-media din România face dovada faptului că pute a balegă. Nu de pe hainele celor care scriu nişte labe zoioase şi zemoase (pe post de ştiri-bombă), intervievează megalomani inculţi şi anonimi ori „tolerează” ştiri cretinoide în ziare/la TV, ci din mintea lor. Din nefericire, nu-i cea de pe urmă.

Mai că ne vine să ne crucim cu mâna stângă când vedem cum o parte a presei naționale, din dorinţa de a ieşi cu ceva în faţa concurenţei, contribuie la normalizarea unei anomalii. Televiziunile şi mai toate ziarele centrale au luat-o razna la aflarea morţii lui Cioabă. Ok, am înţeles ideea de bază: este un om, a contribuit la binele comunităţii din care făcea parte, era văzut ca un lider. Aşadar, Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească! Ca orice suflet care se duce Dincolo, merită rugăciunea noastră. Asta accept, căci creştinul din mine crede că e normal. Însă anomalia de care vorbeam şi pe care handicapaţii din mediul public românesc vor s-o impună drept lucru firesc are câteva rădăcini extrem de adânci. Se făcea, vorbeşte povestea, că, stresat de Regele Mihai I, unicul monarh în viaţă al României, continuator al dinastiei de Hohenzollern-Sigmaringen, care sosise în ţărişoara asta şi, culmea, era şi bine primit de populaţie, piaza rea a României post-decembriste, Ion Iliescu, a decis să creeze un rege de paie! Este jenant ca după o perioadă plină de evenimente istorice (1866-1947), să vină un oarecare preşedinte de ţară şi să proclame un surogat de monarh în ţara asta. În baza a ce lege normală la cap, domnii mei? Pe Mihai I l-aţi blamat şi după ce verişorii voştri, ăia din regimul Ceauşescu, au trecut în uitare. Tuturor locatarilor de la Cotroceni de după 1989 le-a fost frică de spectrul monarhiei româneşti. Din punctul nostru de vedere, cel mai jegos lucru pe care îl putea face un pretins preşedinte de stat a fost acceptarea lui Cioabă ca rege. Nu mai contează al cui, nu mai contează în ce conjunctură. Scutiţi-ne cu aburelile alea cu integrarea romilor în societate (sunt prea bine integraţi, mai adânc decât mulţi români), cu respectarea tradiţiilor şi obiceiurilor acestei etnii (de parcă aveau rege de câteva secole). La momentul deciziei lui Ion Ilievici – pardon, Iliescu! –, individul dorea cu ardoare ca Mihai I să fie scos în decor. Ceilalţi preşedinţi au mers pe ideea că romii aduc voturi, lucru valabil. Aşa se face că Băsescu a normalizat regatul decedatului Cioabă, iar social-democraţia din România nu a avut nimic de obiectat.

Nu putem accepta ideea că există anomalia asta într-o ţară cu pretenţii democratice, în condiţiile în care adevărata Casă Regală de România este ignorată. Nu putem tolera faptul că toată presa, pro-băsistă, pro-uselistă ori neutră, s-a repezit la această ştire (moartea unui om şi lupta cretină a doi urmaşi pentru… nimic, căci nu există casa lor regală, nicio ţară din lumea întreagă la cap nerecunoscând o aşa absurditate) şi a început să rumege ca o vacă plină de balegă. Pe la bot şi în urechi, că de rect nu mai încape discuţia!

Vă trebuie mult rahat în creier, dragi jurnalişti, încât să faceţi din scandalul averii lui Cioabă un caz naţional, nu? Ni se rupe nouă de cine vrea sau merită banii şi casele fostului lider rom. Ni se fâlfâie că nişte frustraţi se cred de sânge albastru. Nu copiii lui Cioabă se cred de viţă nobilă, voi permiteţi aberaţia. Dacă voi, ăia care aduceţi ştiri oamenilor, aţi ignora subiectul, uitarea s-ar aşterne peste capete (încoronate sau nu), megalomanii nu ar mai avea obiectul disputei. Dar se poate să faceţi voi un lucru aşa cum spune decenţa, morala socială? Nu, că voi, reprezentanţii presei, nu aveţi nimic în ţeasta aia de o purtaţi pe umeri. Poate nu voi, cât ăia de vă plătesc inepţiile, labele şi nimicurile de cancan.

Aşa i-aţi făcut vedete pe Jiji, (ş)tiristele piţipoance (una mai proastă ca alta, una mai curvă decât celelalte), pe toţi papagalii, gibonii, urangutanii şi mătrăcucile, toate petardele, pocnitorile şi rapandulele acestei societăţi. Din cauza voastră avem non-valori, avem incultura cât casa – că doar tinerii şi tinerele ştiu că se pot face combinaţii, că se poate da din cur pe un birou, se poate îndrepta banana cu gura pe sub un birou.
Voi, mass-media de căcat din România, sunteţi cel mai abject produs al acestei ţări şi cauza a numeroase rele de la noi! RUŞINE!

P.S.: Sunteţi conştienţi, jurnaliştii lu’ peşte, că lumea civilizată se uită la ştirile voastre penibile şi crede că ăia doi sunt regii României? Poate am deranjat cu cele spuse, însă nu mai puteam suporta. Respect drepturile tuturor, dar să fim totuşi raţionali… Plus că nu văd nicio ieşire publică, normală, care să stopeze anomalia!

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (15)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Tăranu says:

  Fondul este mai mult decât corect dar forma este puternic infestată şi influenţată,de politica patapievicească a I.C.R.ului.O fi bine…n-o fi bine???

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0

 2. dino says:

  Domnule, tu ai dreptate, dar vorbesti urat, esti murdar pe la gura..,mirosi pestilentios !

  Thumb up 4 Thumb down 0

 3. Elena says:

  Eu nu sunt bine cu sanatatea , care-i scuza ta ? :)

  Thumb up 3 Thumb down 0

 4. Ionut says:

  @ Tăranu:
  :) Ati reusit sa ma binedispuneti! :) ) Sincer! Candva, dintre toti “barosani” gen Patapievici, Liiceanu, Plesu ori Cartarescu, il apreciam pe ultimul. De ce? “Levantul” este totusi o carte interesanta, in vreme ce nuvele precum “REM”, “Ruletistul” sau “Gemenii” imi spuneau ceva (si inca o fac). Acum, prin prisma politizarii scrierilor celor mentionati, nu cred ca le mai pot vedea valoarea. Daca au avut, ca de unii dintre ei ma indoiesc. :) In rest, nicio asemanare cu cele simtite ori exprimate de mine. :)

  Thumb up 3 Thumb down 0

 5. Ionut says:

  @ dino:
  Multumesc pentru aprecieri! :) Macar sunt sincere, nu? Iar eu, si mai onest! Vreti sa spuneti ca societatea e un loc/un lucru in care/unde se vorbeste frumos, iar lumea se poarta cu manusi cu tine, nu? Totul este roz, nimeni nu mananca nimic scabros, nici gura nu le pute. :) Decat sa mint frumos, mai bine spun adevarul cu iz de ce-o fi. Parerea mea!

  Thumb up 3 Thumb down 0

 6. Ionut says:

  @ dino:
  Plus ca eu nu ma consider ca facand parte din presa propriu-zisa, daca asta insinuati. Eu citesc presa si o interpretez. Atat si nimic mai mult! :)

  Thumb up 2 Thumb down 0

 7. Ionut says:

  @ Elena:
  :) ) Nu am scuze! Dar nici balariile aruncate de presa centrala nu le pot inghiti asa, fara sa le rumeg. :) Si cred ca am dreptate. Desi toti o gandesc, aproape nimeni nu o afirma in spatiul public: presa din Romania este de… toata jena! Refuz sa particip la promovarea unor anomalii!!!

  Thumb up 3 Thumb down 0

 8. Gelu says:

  Si daca scria mai cuminte avea vreun efect avea asupra celor incriminati? Poate se ma trezeste ceva in ei sau in cei ce supervizeaza mass-media romaneasca….

  Thumb up 1 Thumb down 0

 9. Elena says:

  @ Ionut:
  :) Tu nu esti nebun ca te exprimi asa , doar putin diferit …

  Thumb up 3 Thumb down 1

 10. Ionut says:

  @ Elena:
  :) ) Multumesc! Daca ar depinde de mine, as schimba cate ceva. Dar cum nu sunt decat o ganganie neinsemnata, ma resemnez. :) )

  Thumb up 2 Thumb down 0

 11. inna says:

  Citesc editorialele tale cu multa placere!Sincer… sunt de parerea ca un jurnalist care se respecta are in condei si alte instrumente de reliefare a unor situatii,actiuni,evenimente, fara a atinge un limbaj mai vulgar…dealtfel la situatii vulgare prin penibilismul lor in societatea noastra..dar..

  Thumb up 3 Thumb down 0

 12. Ionut says:

  @ inna:
  Multumesc! :) Pur si simplu nu mai pot! Mi s-a acrit pana in fiere nesimtirea. Poate se mai trezesc, desi nu-mi pun sperante prea mari…
  P.S.: Nu ma consider jurnalist, caci nu mi-am descoperit vocatia pentru asa ceva. Asadar, imi pot permite un limbaj mai… “abrupt” daca o impune situatia? :)

  Thumb up 2 Thumb down 0

 13. inna says:

  ….”Ori te ceri afara din oras”!?Ha,ha,ha,..Mooor si acum dupa acest titlu pe care ni l-ai oferit, atat de sugestiv….eu m-am regasit in el ca un indemn pt. atunci cand nu mai suport..si “ma cer” la padure,dau jos”rugina”..si din ATV la fel ….Mult succes in continuare!

  Thumb up 2 Thumb down 0

 14. inna says:

  @ Ionut:
  …off!Sa dreg busuiocul!Ti-am raspuns in comentariul de mai sus dar dehhh..scuzeee tuturor!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 15. Ionut says:

  @ inna:
  :) )))

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad