Măsuri anticaniculă la Târgu-Jiu

Dacă temperaturile vor depăși 39 de grade, Primăria Târgu-Jiu va începe să ia măsuri anticaniculă. Deja, angajații Edilitara au verificat toate cele 200 de cișmele din municipiu și s-au asigurat că funcționează. Apa rece nu trebuie să lipsească în această perioadă.

Primăria municipiului Târgu-Jiu este pregătită să aplice măsurile de protejare a populației împotriva caniculei. „Suntem pregătiți să asigurăm câteva măsuri anticaniculă și trebuie să îi anunțăm că avem în incinta Administrației Piețelor din Piața Mare există un frigider cu apă rece pentru cetățeni, la fel la Piața Mică avem apă rece la dozator, în tot orașul avem 200 de cișmele funcționale și de asemenea, la cluburile vârstnicilor avem aparate cu aer condiționat și apă rece. Acestea sunt măsurile în caz de caniculă. Suntem convinși că și Direcția de Sănătate Publică Gorj va lua măsuri în cazul în care temperaturile depășesc 39 de grade”, a spus Teodora Ciobanu, reprezentant al Primăriei Târgu-Jiu. De asemenea, s-au luat măsuri aniticaniculă și în centrele sociale de pe raza municipiului Târgu-Jiu. În perioadele cu temperaturi ridicate extreme, angajatorii trebuie să asigure următoarele măsuri minimale: pentru ameliorarea condiţiilor de muncă se reduce intensitatea şi ritmul activităţilor fizice, se asigură ventilația la locul de muncă, se alternează perioade de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

Măsuri și pentru angajații Primăriei

Pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor este necesară asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb, asigurarea echipamentului individual de protecţie, asigurarea de duşuri. Angajatorii care nu pot asigura condiţiile acestea vor lua următoarele măsuri: reducerea duratei zilei de lucru; eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru, întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă. „Toți angajații Primăriei care lucrează în teren au programul modificat pentru ca să nu lucreze pe caniculă. Beneficiază de apă rece și pauze. Nu am avut probleme nici în anii trecuți”, a spus Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

Categoria: Social

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad