Matulevicius şi Eric, în topurile Ligii I


Pentru prima dată în istoria sa, Pandurii are doi jucători în topul jucătorilor Ligii I, unul chiar pe prima treaptă a golgeterilor, iar un altul, lider al pasatorilor.

Odată cu preluarea de către Cristi Pustai a băncii tehnice a pandurilor, lituanianul Deyvidas Matulevicius s-a dovedit a fi unul din cei mai buni jucători străini transferaţi în Liga I. Şi asta pentru că, în anul calendaristic 2013, fotbalistul transferat de la MKS Cracovia este cel mai bun marcator din campionatul României. Matulevicius a înscris de 16 ori în 41 de meciuri susţinute în tricoul pandurilor (dintre care 14 reuşite în timpul mandatului lui Cristi Pustai).

Eric, un golgeter şi pasator

Un alt recordman din echipa pandurilor este brazilianul Eric de Oliveira. În ultima etapă de campionat, împotriva FC Botoşani, Eric a consemnat un moment aparte al carierei de la sosirea sa în România: jucătorul cariocas a marcat golurile 36 şi 37 în Liga 1, depăşindu-l pe albanezul Demollari, cel care a marcat în anii ’90 nu mai puţin de 36 de goluri pentru Dinamo. Astfel, fotbalistul pandurilor a urcat acum pe locul 3 în clasamentul all-time al marcatorilor străini din Liga 1. Cert este că Eric este totuşi lider, într-un alt clasament, cel al pasatorilor. Eric de Oliveira se poate mândri şi cu faptul că este cel mai bun pasator în 2013 din campionatul românesc – 7 assist-uri reuşite. Tot referitor la cifra 7, jucătorul brazilian are 7 goluri marcate în acest sezon, fiind golgeterul la zi al pandurilor. „Mereu antrenorul ştie cine merită să joace şi cine nu. Şi ultima oară m-a trimis în teren şi am jucat aproape perfect. Sunt foarte bucuros că marchez şi ofer pase, dar cel mai important e ca echipă să aibă rezultate. Fără echipă nu aş fi cine ştie de fotbalist…”, mărturiseşte mijlocaşul Eric de Oliveira.


Clasament marcatori
Liga 1 în 2013:
1. Matulevicius – 14 goluri
2. Budescu – 12 goluri
3, 4. Golubovici, Hamza – 11 goluri
5. Bokila – 10 goluri.

Clasamentul all time al golgeterilor străini
Wesley – 61 goluri
Kapetanos – 47 goluri
Eric – 37 goluri
Demollari – 36 goluri
Temwanjera, Fatai – 34 goluri

Categoria: Sport

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad