Medicii amenință cu greva!

Eşecul negocierilor cu ministrul Sănătăţii scoate medicii în stradă. Sute de cadre medicale pichetează la această oră Ministerul Finanţelor, acuzat că nu alocă 6% din PIB pentru sănătate. Medicii vor salarii mai mari şi ameninţă cu greva generală.
“Noi am spus-o şi ne-am exprimat aceeaşi disponibilitate ca prin economiile pe care încercăm să le facem ca urmare a reorganizării şi restructurării, procentele care ne vor reieşi din calcul, şi am spus că după 15 octombrie vom avea aceste calcule, să le utilizăm pentru o creştere a salariilor rezidenţilor”, a spus ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Ministrul Nicolăescu a declarat zilele trecute că poate creşte salariile rezidenţilor cu cel mult 20%. Sindicatele şi Colegiul Medicilor cer însă dublarea lefurilor acestora, din această lună şi creşterea salariilor întregului personal medical de la 1 ianuarie.

“Am rămas pe aceeaşi poziţie: solicităm deci dublarea veniturilor medicilor rezidenţi. Mâine, delegaţia Iaşiului şi cu reprezentanţii de la Bucureşti vom fi sub ferestrele Ministerului de Finanţe la ora 11 ca să vedem care va fi răspunsul”, a spus Vasile Astărăstoae.

Deşi Ministrul Sănătăţii a trimis o invitaţie şi către Ministerul Finanţelor, la negocieri nu a catadicsit să vină nimeni. Eugen Nicolăescu a încercat să scuze absenţa colegilor.

Printre revendicările medicilor se numără şi alocarea a 6% din PIB pentru sănătate. Eugen Nicolăescu spune că în 2016 va fi atins acest obiectiv, iar până atunci se va încerca o creştere graduală a procentului.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/medicii-ameninta-cu-greva-generala-solicita-dublarea-veniturilor-medicilor-rezidenti_1276420.html#ixzz2fhn8jQjD
Follow us: @realitatea on Twitter

Categoria: Ultima oră

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad