Medicii sanitar veterinari: „Feriți-vă de alimentele ținute în soare!”

Medicii veterinari și angajații Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Gorj au efectuat săptămâna trecută 83 de verificări, controale şi inspecţii în unități din județul nostru.

Obiectivele principale au constat în: verificarea condițiilor de igienă la comercializarea brânzei telemea de către producătorii particulari din zona Rânca – Novaci, verificarea modului de depozitare și comercializare a produselor alimentare în Târgurile anuale din Dragotești și Godinești, verificarea condițiilor de igienă și siguranță a produselor alimentare distribuite prin cantine și tabere școlare din Târgu-Jiu, Tismana și Bâltișoara, verificarea protecției, bunăstării și comerțului cu animale vii în toate exploatațiile de animale și în târgul din Godinești. În cursul controalelor oficiale organizate în această săptămână au fost constatate abateri de la cerinţele sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în 5 unități de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare, 3 pensiuni agroturistice și la o persoană fizică, care au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală 6.800 lei.

Alimente depozitate necorespunzător

Pentru neregulile constatate în cursul acțiunilor de control au fost aplicate sancțiuni. Printre neregulile găsite de inspectorii DSV sunt și cele legate de depozitarea produselor alimentare la două pensiuni din zona montană Rânca. „De exemplu, a fost aplicată o sancțiune de 600 lei pentru produse alimentare (dulciuri, conserve, băuturi) depozitate în afara incintei unității, sub acțiunea directă a razelor solare (la Târgu-Jiu), 2.600 lei – 2 sancțiuni pentru comercializarea directă de produse alimentare către consumatorul final dintr-un spațiu neaprobat sanitar-veterinar în zona Rânca și localitatea Telești și 1.200 lei  nereguli de manipulare și depozitare a produselor alimentare în 2 pensiuni agroturistice din zona Rânca – Novaci”, a spus Ion Iliuță, șeful DSV Gorj.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad