Membrii CS din CEO câştigă, pe oră, de zece ori mai mult decât un miner. Intră să vezi cât!

Un loc de muncă în Complexul Energetic Oltenia asigură un salariu decent şi, de cele mai multe, ori o muncă epuizantă, mai ales în rândul celor care efectiv duc greul complexului, adică al muncitorilor. Când vine vorba de minţile luminate de la vârful sistemului de conducere, banii vin  mai uşor şi în cuantum infinit mai mare. De exemplu, un membru al Consiliului de Supraveghere câştigă în câteva ore cu mult mai mult decât un miner cu vechime şi clasă de salarizare mare într-o lună, iar efortul nu suportă termen de comparaţie.

La CE Oltenia şedinţele costă zeci de milioane

Declaraţiile de avere ale celor care fac parte din Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia trebuie că conţină, conform legii, şi remuneraţia pe care aceştia o primesc pentru munca prestată în calitatea de membru în organismul de conducere al companiei energetice, numai că unii indivizi  scapă de această corvoadă legală, făcând publice toate câştigurile cumulate fără să detalieze şi, astfel, evită să fie înjuraţi de cei care le văd câştigurile exorbitante. Alţii, pe care-i poţi bănui mai degrabă de lipsă de experienţă decât de onestitate, consemnează fără ocolişuri suma pe care au câştigat-o şi astfel se poate afla cât costă o şedinţă a Consiliului de Supraveghere la CEO.  Chiar dacă durează câteva ore chinuitoare sau doar jumătate de oră, şedinţele lunare ale consiliului valorează, pentru fiecare membru, peste 35 de milioane de lei vechi, adică 3.500 de lei, după cum reiese din declaraţia de avere a Anei Georgiana Porumbel, deja membru cu vechime în consiliu. Ea a făcut parte din forul de conducere al CEO şi anul trecut în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, adunând, în această perioadă, câştiguri de 10.676 de lei, ceea ce înseamnă că a primit lunar 3.558 de lei.
Preşedintele Consiliului de Supraveghere  poate primi o indemnizaţie chiar mai mare, cam 20% din salariul directorului general al companiei.  Conform ordonanţei de guvernanţă corporatistă ce reglementează remunerarea în astfel de situaţii, membrii unui consiliul de supraveghere pot primi: „o indemnizaţie lunară fixă sau cu o componentă variabilă ce constă într-o cotă de participare la profitul net al societăţii, o schemă de pensii sau o altă formă de remunerare pe baza performaneţelor”.

Un miner 15 lei/oră – un membru în CS, 1.800

Deci, cu puţin noroc, care se iveşte de obicei când e vorba de câştigurile celor cu funcţii, veniturile de pe urma statutului de membru în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia pot constitui o adevărată avere inaccesibilă muncitorilor de rând.
În tot acest timp, un miner cu vechime şi clasă de salarizare mare poate câştiga maximum 2.600 de lei, într-o lună, muncind 22 de zile câte opt ore zilnic.
La un calcul simplu, un miner este plătit cu cel mult 15 lei pe ora, în condiţii de ger, ploaie, sau caniculă, în schimb, cei desemnaţi de AGA să facă parte din Consiliul de Supraveghere, dacă ridică mâna o dată pe lună pentru a vota punctele de pe ordinea de zi, în şedinţe mai mult sau mai puţin obositoare, în birourile companiei, încasează între 1.000 – 1.800 de lei pe oră.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Commentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. RODICA says:

  Jefuiesc compania de stat cu salariile lor, trebuiesc plafonate de stat!!!!!!!!!!!!!!!!

  Thumb up 4 Thumb down 1

 2. Gicu says:

  Numai o imitatie de ziarist putea sa scrie un asemenea articol.
  S-au terminat subiectele cu Ramescu si Condeescu scrise de geniile delationiste din CEO si cum au fost lasati sa-si scrie singuri articolele cum se umple presa de tampenii.
  Cel putin ar fi fost de bun simt daca va informati ce fac membri Consiliului de Supraveghere si care este raspunderea acestora, ati vi ajuns la concluzia ca remuneratia este mizera in raport cu responsabilitatile.

  Thumb up 2 Thumb down 2

 3. radu says:

  du-te frate la Pandurul, ziarista lu peste. pai tu ai vazut vreodata un dosar de lucru la o sedinta de consiliu? ITI TREBUIE O SAPTAMANA SA-L CITESTI. A inceput sa vina banu de la Condescu, domnu Cretu?

  Thumb up 3 Thumb down 1

 4. rugnis says:

  gicule intre patru ochi ti-as spune eu ce as face pe tine si pe responsabilitatea lor.du-te intr-o cariera sa vezi responsabilitatile celor ce muncesc acolo si apoi sa-i vaiti pe aia poponarule.

  Thumb up 2 Thumb down 0

 5. CONDEI ESCU says:

  Șobolanii ,aia gândește nu muncește?Minerul se spetește nu Știu pe unii care merg sâmbăta și duminica la serviciu la mină să se odihneascăgândește? Daa nu munceste escavatorul și minerul privește? Voi știți ce stresați sunt șobolanii aia cu gulere albe? aaa pai nene ei se spetesc cu numaratul banetului si sunt stresati ca nu stiu ce sa faca ,cu atata banet si in care banci sa-i depuna sa ia o dobanda mare?

  Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad