Menţine-ţi silueta fără să mergi la sală! Iată 4 metode care te pot ajuta!

Alimentaţia echilibrată, exerciţiile fizice şi respectarea programului de somn sunt câteva dintre aspectele de care ar trebui să ţii cont pentru a avea un stil de viaţă sănătos. Dacă nu ai bani să mergi la sală pentru a face sport sau programul de lucru nu îţi permite, poţi alege soluţii mai simple şi la îndemână pentru a face cele 150 de minute de exerciţii de aerobic pe care Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite le recomanda pentru a-ţi menţine organismul sănătos.

1. Parchează la distanţă

De cele mai multe ori, ai tendinţa de a parca foarte aproape de intrarea în clădire, fie că mergi la serviciu ori la cumpărături sau că te întâlneşti cu prietenii la un restaurant. Pentru a te menţine în formă, este indicat să parchezi maşina cât mai departe de locul unde trebuie să ajungi. Astfel, vei merge din capătul parcării până la intrarea în clădire, pe jos, ceea ce înseamnă că vei face măcar o parte din exerciţiile zilnice recomandate.

2. Coboară din autobuz mai devreme

Un alt mijloc de a te menţine în forma este să mergi cât mai mult pe jos până la destinaţie. În acest sens, medicii recomandă să cobori din autobuz cu câteva staţii mai devreme, întrucât mersul pe jos este unul dintre cele mai bune exerciţii fizice, care aduce foarte multe beneficii organismului.

3. Alege să urci şi să cobori pe scări

Dacă ai de ales între a urca pe scări sau a lua liftul, alege prima variantă! Dacă urci scările de câteva ori pe zi, poţi obţine rezultate favorabile în ceea ce priveşte silueta ta, fără să fii nevoit să mergi la sală şi să cheltuieşti bani. Dacă timpul îţi permite, poţi chiar să alergi pe scări sau să urci câte două trepte odată. Astfel, îţi vei tonifia musculatura.

4. Fă exerciţii în parc

O altă soluţie la care poţi apela, în cazul în care nu poţi merge la sală, este realizarea unor exerciţii, care să te menţină în formă, în parc. Plimbările, joggingul sau mersul cu bicicleta sunt doar câteva dintre activităţile care te pot ajuta în lupta cu kilogramele în plus. Uneori, în parcuri sunt organizate şi cursuri de fitness, la care poţi participa gratis.

www.acasa.ro

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad