Metode eficiente şi ieftine de izolare a geamurilor iarna

Sezonul rece a debutat mai repede decât ne aşteptam. Dacă nu ai reuşit încă să îţi pui termopane, care menţin mult mai bine căldura în casă, atunci ar trebui să te gândeşti la soluţii care să te ajute să izolezi geamurile cât mai bine pe timp de iarnă. Iată câteva moduri ingenioase şi ieftine de a izola geamurile pentru iarnă.

1. Bandă adezivă

O soluţie rapidă şi eficientă de a izola geamurile este banda adezivă. Înconjoară laturile geamurilor cu bandă adezivă mai groasă, cât mai bine. Dacă crezi că nu este îndeajuns un strat, mai lipseşte câteva, astfel încât aerul rece de afară să nu poată intra în casă.

2. Spuma poliuretanică

Spuma poliuretanică este o altă variantă rapidă şi ieftină de a izola geamurile. Dă jos pervazurile, pune sub ele spumă, lasă-le să se lipească bine câteva ore, apoi aplică un strat de spumă şi în partea de jos a geamurilor şi pe laterale, atât la exterior, cât şi la interior.

3. Bureţii

Bureţii sau benzile de cauciuc ori din plastic te pot ajuta să izolezi termic ferestrele din lemn. Acestea se fixează cu ajutorul cuielor pe cantul tocului fix. O variantă simplă şi foarte ieftină sunt însă bureţii cu adeziv.

4. Garniturile făcute manual

Garniturile făcute manual pe bază de silicon ajută, de asemenea, la etanşarea perfectă a găurilor din tocurile geamurilor sau crăpăturilor. Acestea se usucă rapid, fără să se întărească, dobândind consistenţa unui cauciuc. Se aplică foarte uşor, datorită flexibilităţii materialului, însă necesită o atenţie deosebită pentru a putea obţine o garnitură perfectă, regulată. O altă variantă a garniturilor pentru etanşarea geamurilor sunt cele metalice. Acestea arată ca nişte lamele subţiri şi sunt realizate din oţel inoxidabil. Ele acoperă perfect imperfecţiunile şi spaţiile dintre tocuri şi canturi.

www.acasa.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad