Mii de fermieri din Gorj vor primi bani de la APIA

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), împreună cu APIA au decis ca, începând cu data de 9 septembrie, să efectueze plata în avans pentru beneficiarii măsurilor de dezvoltare rurală: 211 – „Plăţi pentru zona montană defavorizată”, 212 – „Plaţi pentru zone defavorizate – altele decât cele montane” şi 214 – „Plăţi pentru agromediu”,  din Axa II – Campania 2013. Mii de agricultori din județul nostru vor beneficia de acești bani.

În judeţul Gorj, de măsurile întreprinse  în acord cu reglementările comunitare menţionate mai sus vor beneficia 7.997 fermieri, dintre care: 5.834 fermieri care au solicitat plăţi pentru zona montană defavorizată (ZDS), 1.626 fermieri care au solicitat plaţi pentru zone defavorizate – altele decât cele montane”(ZSD), 4.983 fermieri care au solicitat „Plăţi pentru agromediu” (AM). Suprafaţă totală aferenta schemelor de plăţi din AXA II,  în campania 2013, este de 39.944,75 ha. Acordarea plăţilor în avans este justificată de necesitatea pregătirii unor măsuri administrative care să asigure efectuarea plăţilor către toţi solicitanţii, până la finalul implementării PNDR 2007 – 2013, dar şi pentru a veni în sprijinul fermierilor în vederea acoperirii cheltuielilor necesare pentru înfiinţarea culturilor de toamnă şi pentru a încuraja respectarea bunelor practici agricole şi de mediu.

În septembrie intră banii

Personalul de specialitate din cadrul Centrului Judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură efectuează în această perioadă etapele procedurale privind autorizarea la plată a fermierilor, după cum urmează: justificarea eventualelor erori şi neconformităţi ale cererilor de plată; controlul administrativ al cererilor de plată (D1); eşantionarea şi efectuarea supracontrolului administrativ (A1); generarea tranşelor de plată şi transferul în contabilitate a listelor de plată. Plăţile în avans din axa II aferentă Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), în judeţul Gorj, se vor efectua în intervalul 9 – 30 septembrie.

Categoria: Social

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad