Militar găsit împuşcat în cap, la Târgu Jiu

Un tânăr soldat a fost găsit decedat, miercuri dimineața, la postul de pază al Garnizoanei Militare din Târgu-Jiu. Potrivit unor surse judiciare, militarul găsit împuşcat în cap trebuia să iasă din post şi îşi curăţa arma din dotare, care la un moment dat s-a descărcat accidental. Bărbatul a decedat pe loc. Conform unor surse judiciare, lângă trupul militarului a fost găsit un pistol mitralieră calibru 7,62 milimetri. Militarul avea 26 de ani şi era angajat pe bază de contract la Unitatea Militară 01541 din Târgu Jiu.

Caporalul Adrian Toader, de la UM 01541 Târgu Jiu, a fost găsit decedat prin împuşcare, miercuri dimineața. Unul dintre colegii militarului a fost cel care l-a găsit și a anunțat ambulanța, poliția și superiorii. Caporalul Toader era din comuna Alimpești, avea 26 de ani, era necăsătorit şi angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2008. Un procuror din cadrul Parchetului Militar Craiova va ancheta decesul bărbatului. „Caporalul Adrian Toader, de la UM 01541 Târgu Jiu, a fost găsit decedat prin împuşcare, astăzi, în jurul orei 09.00, în timpul efectuării serviciului de pază. Militarul avea 26 de ani, era necăsătorit şi era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2008. Împrejurările producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie condusă de comandantul unităţii militare, iar în cauză a fost sesizat Parchetul Militar Craiova”, a spus Dorin Dumitru, ofițer de presă de la Unitatea militară Târgu-Jiu. „La ora 09,03 s-a primit solicitarea pe 112 de la Garnizoana Militară Târgu-Jiu. Am trimis un echipaj, dar, ajunși , la fața locului, medicii nu au mai putut face nimic pentru victimă. S-a constatat o plagă prin împușcare la nivelul capului. Au fost chemate  organele abilitate pentru a se efectua procedurile legale şi pentru a se constata decesul”, a spus medicul Dan Vâlceanu, șeful Ambulanței Gorj.

Ipoteza acceptată: arma s-a descărcat accidental

Surse judiciare susțin că moartea militarului a survenit în urma descărcării accidentale a armei. Caporalul Adrian Toader trebuia să iasă din postul de pază şi îşi curăţa arma din dotare, dar aceasta s-a descărcat accidental. Faptul că bărbatul era rănit și la mână, și la cap, susține ipoteza descărcării accidentale. Lângă trupul militarului a fost găsit un pistol mitralieră de calibru 7,62 milimetri. Cadavrul militarului a fost ridicat şi transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, pentru efectuarea necropsiei. El va fi înmormântat, vineri, în localitatea natală Alimpeşti, cu onoruri militare. La unitatea militară au venit și membrii familiei tânărului și iubita sa. Niciunul nu a făcut vreo declarație, fiind șocați de cele întâmplate. „Până la acest tragic eveniment, militarul a avut un comportament normal. Condoleanțe familiei îndurerate!”, a precizat Dorin Dumitru, ofițerul de presă al garnizoanei militare.

Categoria: Eveniment

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad