Minerii de la cariera Tismana l-au huiduit pe sindicalistul Golea. Ortacii nu se mai simt reprezentaţi de către liderii FNME


- Liderul Bălăceanu confirmă incidentul : Nu eram în sală, dar acest lucru mi-a fost mărturisit
– Vicepreşedintele FNME: N-au auzit aşa ceva. Minerii sunt nemulţumiţi de liderii din zonă

Minerii din Cariera Tismana I au răbufnit, în urmă cu câteva zile, la adresa liderului de sindicat Marin Golea, pe motiv că nu se mai simt cu adevărat reprezentaţi de cei care conduc acum Federaţia Naţională Mine Energie.
Reacţia anti-Golea este confirmată de liderii sindicali din zonă, care susţin că există o nemulţumire generală a minerilor împotriva unor lideri şi ortacii nu mai sunt de acord ca aceştia să hotărască în numele lor.

Liderul Sindicatului Liber „Minerul” Rovinari-Pinoasa, Marin Golea, a avut parte, luni, de o primire deloc prietenoasă cu minerii de la cariera Tismana I. La ieşirea ortacilor din schimb, sindicalistul a avut o întâlnire cu aceştia, în care le-a prezentat situaţia economică a Complexului Energetic Oltenia şi a dorit să facă unele precizări cu privire la cererile privind colectarea cotizaţiei sindicale.
Unele surse spun că ortacii au sesizat că Golea a încercat să-i ducă în eroare şi, după câteva reproşuri şi un „huooo” mai prelung, aceştia au părăsit sala în care avea loc întâlnirea.
Acest aspect este confirmat de liderul de sindicat de la Tismana I, Gabriel Bălăceanu, vicepreşedinte al organizaţiei sindicale conduse de Marin Golea: „Nu eram în sală în acel moment, însă oamenii mi-au confirmat că la un moment dat, pe fondul nemulţumirilor mai vechi ale salariaţilor şi al faptului că nu se mai simt reprezentaţi de către actualii lideri de sindicat, la un moment dat s-a auzit un huooo şi oamenii au părăsit sala”, a declarat Bălăceanu.
Marin Golea a infirmat incidentul şi a sus că de fapt unii salariaţi sunt nemulţumiti tocmai de atitudinea din ultima vreme a liderilor din zonă.
„O să discut eu cu Bălăceanu, să vedem cum îşi permite să spună aşa ceva, pentru că el nici nu a fost în sală. Cine ştie cu ce oameni a vorbit dumnealui, însă eu nu am auzit pe nimeni să facă aşa ceva. Probabil îl deranjează atitudinea unuia dintre salariaţi, care a spus următorul lucru: «Domnule preşedinte, noi suntem alături de dumneavoastră, dar ce facem cu cei doi (Bălăceanu şi Căldăruşe – n.r), care au fost aleşi de noi, dar vedem că au luat-o pe altă cale»”, a afirmat Golea.

Minerii doresc alţi lideri de sindicat

Gabriel Bălăceanu susţine că există o nemulţumire generală a minerilor împotriva unor lideri şi „dacă nu se îndreaptă nimic în sindicate în perioada imediat următoare, se poate întâmpla din partea oamenilor”. Cu alte cuvinte, există posibilitatea ca membrii de sindicat să se revolte împotriva liderilor pentru că nu se mai simt reprezentaţi de către aceştia şi doresc să se organizeze alegeri şi să aibă posibilitatea să-şi aleagă liderii. Bălăceanu susţine ideea sindicaliştilor şi spune că acest lucru e normal, „oamenii vor să voteze direct, nu prin reprezentanţi. Se stabilise la ultima întâlnire a Colegiului Director al FNME că problemele se vor lămuri până la jumătatea acestei luni dar văd că lucrurile s-au amânat”, a conchis Bălăceanu.
Şi liderul de sindicat de la cariera Tismana II, Gabriel Căldăruşe, spune că se doreşte reformarea sindicatelor. „Există percepţia că nu mai sunt reprezentaţi, că sistemul sindical nu mai e viu şi atunci cer alegeri uninominale. Nu mai sunt de acord ca doar câţiva să hotărască în numele lor”, a adăugat sindicalistul.
Referitor la reacţia anti-Golea a minerilor de la Tismana I, Căldăruşe a declarat că oamenii s-au săturat să se ducă banii spre buzunarele unora pentru că „trăiesc clipe grele şi nu le convine când văd că alţii prosperă pe spatele lor”.

Afacerile sindicale, motiv de dispută

În toată această dispută au apărut din nou societăţile sindicale şi cei care au profitat de pe urma acestora. „Oamenii sunt revoltaţi că apar tot timpul în presă sindicaliştii, societăţile lor şi miliardele care s-au furat de acolo şi că toate au contact cu «pupila» Mădălina Berbecel”, a conchis Căldăruşe.
Liderul de la Tismana I a declarat că mai există o problemă, cea legată din banii primiţi drept sponsorizare de către sindicatul condus de Golea. „I-am cerut domnului Golea o transparenţă mai mare în ceea ce priveşte cheltuirea banilor din sponsorizările primite de la firma care furniza tichete de masă minerilor şi mi s-a răspuns, evaziv, că s-au dus la Pandurii. Nu există o înregistrare contabilă a acestor bani”, a precizat Bălăceanu.
Golea spune că aceste lucruri au fost verificate şi, întra-adevăr, banii din comisioanele de la tichetele de masă s-au dus la echipele de fotbal de copii şi juniori.


Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Commentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. dan says:

  astia doi vorbesc de parca ar fi convinsi ca ei vor fi lideri pana la pensie

  Thumb up 1 Thumb down 0

 2. petrescu gore says:

  E bine ca sustine damele de companie ca magda pastea cu banii de la sindicat sa isi faca casa de protocol unde trag si sindicalistii

  Thumb up 1 Thumb down 0

 3. jean says:

  mineri nu mai au sindicat de cand este ciurel laurentiu e la putere va fi dezastru in minerit atat timp cat santem condusii de ciurel laurentiu mineri nu vor primi platii compestorii fiind datitii afara sau mutatii in alte cariere motiv pentru ai da afara pe cei care muta la alte cariere precizez fiind batausii betivii sau stricatii daca au aceste viece cum au rezistat peste 20 de ani de lucru sau mai bine. ore sa fie mana lui ponta atunci ce cauta ca prim ministru daca infometeaza tara. programul teve national difuzeaza un serial cuceritorul urmaritil dragi conducatori chiar pe net cum trebuie sa aveti grija de cei care vau votat si au avut incredere in voi cei care santeti la putere.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. jean says:

  singura modalitate pentru a ne aparea drepturile este de a forma un sindicat din randurile noastre de minerii nu din ingineri sau cum au fot pusi de partid. exemplu liderul de la E.M.C.Rosia

  Thumb up 0 Thumb down 0

 5. jean says:

  un lider care este pus de partid vreti sa va apere drepturile.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 6. jean says:

  ciurel laurentiu ar trebui sa fie dat jos cu aroganta lui cu tot chiar de catre sindicat daca ne reprezinta
  cum se potate sa dai prima de vacanta intreaga apoi luna urmatoare le opresti jumate oare cu ce sa traieasca pana luna urmatoare ciurel laurentiu salariu in cariera este media 2000 nu 4000 cum sustii ar tgrebui sa gandesti cand ei cate o decizie sau esti cordonat de mai sus

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad