Miracolul numit Pandurii

Sporting Braga – Pandurii 0-2 (0-1)
Au marcat: Buleică 16, Ciucur 117
Stadion „AXA” (Braga), spectatori: 11.312
Braga: Eduardo – Baiano, Coelho, Aderlan Santos, Joaozinho – Ruben Micael, Mauro, Luiz Carlos – Alan (min. 65 Agra), Edinho (min. 65 Pardo), Yazalde (min. 81 Eder). Antrenor: Jesualdo Ferreira.
Cartonașe galbene: Baiano (min. 28), Aderlan Santos (min. 29, Luiz Carlos (min. 74)
Pandurii: Mingote – Ungurușan, da Silva, Christou, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleică (min. 119 Mamele), Eric (min. 70 Cristea), Nicoară (min. 84 Ciucur) – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonașe galbene: Baiano(min.25), Santos (min.29)/da Silva (min. 36), Ungurușan (min. 68), Nicoară (min. 79), Christou (min. 105)
Arbitri: Liran Liany – Shabtai Nahmias şi Oren Bornshtein.

Pustai and Co. au scris istoria, reuşind să se califice în premieră în grupele Europa League, după un meci de poveste la Braga. La finalul partidei, deşi extrem de dezamăgiţi, lusitanii de la Sporting Braga i-au felicitat pe cei de la Pandurii, în care au recunoscut o echipă de valoare.

După manşa tur, puţini mai erau aceia care mai dădeau o şansă la o calificare istorică a pandurilor în grupele Europa League. Însă, aşa cum s-a întâmplat şi la Tel Aviv, elevii lui Pustai au oferit o extraordinară lecţie despre devotament şi curaj, reuşind să întoarcă soarta unei dispute ce părea déjà pierdute. La Braga nu a mai strălucit Eric, dar a strălucit noţiunea de grup, hotărâtă parcă, să treacă examenul maturităţii, ca şi cel al limitei fizice infernale, după ritmul impus pe acest debut de sezon- cupe europene şi campionat. Evoluând de parcă de acest meci depindea viaţa lor, Momcilovic, da Silva, Anton, Breeveld, Buleică, Matulevicius sau Ciucur, au dovedit şi un tact la fel ca al profesorului Pustai. Au aşteptat şansa ivită şi au speculat-o la maxim, astfel că avantajul luat de lusitani în manşa tur s-a evaporat încă din prima repriză, odată cu reuşita lui Buleică. Având în faţă o linie defensivă foarte bine pusă la punct, portughezii au fost în imposibilitatea de a-l pune în încurcătură pe Mingote, iar primele 90 de minute au păstrat avantajul gorjenilor, ce se arătau pregătiţi până şi de lovituri de la 11 metri. Numai că, soarta le pregătea altceva elevilor lui Pustai. După ce a egalat situaţia la bare, “kilerul” de lui Tel Aviv, Alexandru Ciucur, a lovit din nou şi la Braga, cu doar patru minute înainte de final. Un şut în cros din marginea careului l-a făcut pe Ciucur să exulte şi să amuţească asistenţa lusitană, având ca rezultat calificarea pandurilor în grupele Europa League. Ce reuşită, ce performanţă pentru echipa gorjeană, la prima participare în cupele europene! În cel mai bun an al ei, după ce a fost atât de contestată şi chiar marginalizată, Pandurii a scos capul în lumea bună a fotbalului. Şi în România, dar şi în Europa!

“Am trăit rău de tot acest meci, dar Ciucur a reuşit să ne aducă din nou calificarea. Am stat în lojă, dar la al doilea gol nu m-am putut abţine şi m-am bucurat. Ne va fi greu să facem faţă pe 3 fronturi. În grupe vom juca tot pe Cluj Arena.”
Marin Condescu, preşedinte C. A. Pandurii Târgu Jiu

Pustai: “Toţi vom avea de câştigat odată cu această performanţă”

După partida de la Braga, tehnicianul Cristi Pustai era un om fericit. Nu reuşise cu Gaz Metan Mediaş după ce a fost extreme de aproape, ceea ce a reuşit cu Pandurii: un loc în grupele Europa League. Principalul de pe banca gorjeană vede totul, ca pe un mare pas înainte: “E o mare performanţă pentru Pandurii. Am crezut în şansa noastră şi am reuşit calificarea. Este un examen al maturătăţii trecut cu brio, dar dincolo de asta, toţi vom avea de câştigat odată cu această performanţă. Jucătorii, antrenorii, conducerea, fanii, chiar şi presa. Este un mare pas înainte şi am demonstrat asta chiar în Europa, reprezentând România. Sper să se realizeze foarte bine ceea ce am reuşit acum.”, a mărturisit Pustai.

Lusitanii total surprinşi de panduri

Deşi porneau ca mari favoriţi în faţa pandurilor, portughezii de la Sporting Braga au trebuit să spună adio Europei. După meciul de joi seară, tehnicianul echipei Sporting Braga, Jesualdo Ferreira, s-a arătat extrem de surprins de evoluţia echipei gorjene: “Felicit adversarul pentru acest rezultat, ei s-au dovedit mai inspiraţi, noi mai puţin. Nu-mi doream deloc prelungiri de la acest meci, am încercat să rezolvăm ecuaţia calificării în primele 90 de minute, dar până la urmă trebuie să recunoaştem că am jucat cu o echipă bună, am înţeles acum de ce este vicecampioana României. Pandurii a fost mai puternică decât ne aşteptam, mai puternică decât a fost în România. Este o eliminare dură, foarte dureroasă pentru Braga. Dar nu trebuie să facem o dramă din eliminare, chiar dacă nu ne aşteptam la asta. Nu ne-a mers bine deloc cu echipele româneşti, nici cu CFR, dar nici cu Pandurii. ”, a declarat antrenorul portughez.

Categoria: SportUltima oră

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. CRISTINEL GIRLEA says:

    FELICITARII! SI MULT SUCCES IN GRUPE.

    Thumb up 1 Thumb down 0

  2. DanFan says:

    Intr-adevar miracol! Felicitari baieti si tineti-o tot asa. Oare cine credea ca vreo echipa din Oltenia, alta decat defuncta din Craiova, va ajunge sa joace in cupele europene din nou cu Fiorentina? Pacat ca la Cluj o sa vada meciurile doar cei de acolo pt ca cei din Tg-Jiu nu pot… Nu ca s-ar fi ingramadit ei si pe Municipal, dar parca acum niciun meci al pandurilor nu e de ratat. Din cate stiu eu, mai aparuse o varianta sa se joace la Craiova, e adevarat? Eu unul nu cred ca ar merita juvetii sa vada Europa pt ca tot timpul ne-au hulit.

    Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad