Misterele din munţii României: 5 locuri unde te trec fiorii

Pasionaţii genului thriller pot avea parte de vacanţa perfectă alegând ca destinaţie unul din cei cinci munţi din România, învăluiţi în mister. Află care sunt acele locuri despre care se spune că dau fiori până şi celor mai curajoşi turişti.

Munţii Buzăului sunt cunoscuţi în mediile oculte şi în cele foarte „terestre”, mai ales ale armatei, ca regiunea unde se manifestă fenomene ciudate: dispariţii de persoane, apariţii de Obiecte Zburătoare Neidentificate, ape vii, izvoare radioactive, defectări ale aparaturii electrice, voalarea filmelor fotografice.
Nu este de mirare că în Munţii Buzăului stabilise generalul Ilie Ceauşescu o subunitate cu un caracter ocult, pentru a „puncta” şi antrena soldaţi pentru unitatea de paranormali pe care voia s-o înfiinţeze. Această zonă, ce pare din altă lume, este denumită de localnici „Țara Luanei”, un țărâm al misterelor, mesajelor ocultate şi manifestărilor paranormale, potrivit blogului templulsecretelor.blogspot.com.

Muntele tămăduitor

De „Gura de Rai” din Munţii Bucegi a auzit cineva? Este o regiune de aproximativ 1 km, situată sub Muntele Omu şi Sfinx, undeva pe lângă „Şapte Izvoare”, unde până şi cei mai sceptici dintre oamenii care au ajuns acolo au realizat că se întâmplă ceva ciudat. Anume că organismul se refăcea în totalitate după orice fel de efort la care fusese supus.
S-au adus în discuţie câmpuri electromagnetice şi alte anomalii, pentru că refacerea funcţiilor organismului se făcea la o rată mult prea mare ca să poate fi explicată medical.
Apoi se mai vorbeşte şi despre cutremurele care au fost în 1993, în luna august. S-a discutat atât în presă, cât şi în cercuri restrânse despre presupusele tuneluri subterane ce se află în interiorul Munţilor Bucegi. Se pare că acele cutremure din 1993 se datorează tunelurilor subterane ce au fost făcute de alte civilizaţii. Legat de acest lucru, există persoane ce cred cu tărie că aici trăiesc chiar extratereştri sau cel puţin civilizaţii necunoscute nouă. Poate lucrul cel mai ciudat care s-a întâmplat în legătură cu aceste tuneluri este că armata română şi chiar masonii se preocupă de ele, potrivit proalpin.ro.

Peştera Polovragi – Blestemul lui Zamolxis

Pe malul Olțetului, într-o ambianţă de vis, în mijlocul naturii ne priveşte ochiul negru al unei peşteri în care a fiinţat odinioară însuşi Zamolxis, Zeul-Om atât de iubit de daci. Numită, printre altele, peştera lui Zamolxis, Peştera lui Pahomie sau Peştera Polovragi, formaţiunea carstică din munţii Olteniei ascunde taine nebănuite.
Zvonurile despre comorile dacice ascunse în Polovragi au atras sumedenie de răuvoitori şi aventurieri lacomi. Toţi aceştia au avut parte de morţi tragice în încercările lor nesăbuite de a tulbura liniştea locului. Se spune că blestemul lui Zamolxis încă veghează locul. Stau mărturie zecile de cazuri, povestite în popor, despre ciobani cărora le-au dispărut oile, văcari care au rămas fără vacile din faţa ochilor, nuntaşi cărora le dispărea de pe mese băutura şi mâncarea – lăsându-i muţi de spaimă şi bolnavi de nebunie. Entuziaştii fenomenelor paranormale numesc zona „Triunghiul Bermudelor din Oltenia”, potrivit descoperă.ro.

Munţii Godeanu – Punte către extratereştri

Miturile sumeriene, egiptene, mayase, chineze, ca să cităm numai pe cele mai cunoscute, vorbesc despre fluviul ceresc al creaţiei, denumit când coloana de susţinere a cerului, când crocodil sau dragon. Cert este că toate aceste denumiri se referă la cordonul ombilical care făcea legătura dintre Cer şi Pământ, fiind o poartă de legătură cu Universul, nimeni alta decât ceea ce anticii o denumeau Axis Mundi (Axa Lumii).
Conform unei teorii controversate, dar nu lipsită de argumente, prin axa lumii, favorizată de puternicul flux energetic au debarcat extratereştrii, creând Oamenii Primordiali. După unii cercetători, Axa Lumii trece prin maximul energetic al planetei, situat în Masivul Godeanu, după alţii ar trece prin muntele sacru al dacilor – Kogaionon, scrie independent-al.ro.

Cele mai vechi scrieri din lume

Munţii Neamţului par a fi o zonă plină de mistere pe care istoria nu le-a elucidat încă. La poalele Ceahlăului, în zona denumită Vadu Rău, unele săpăturile arheologice au scos la iveală artefacte bizare, printre care o structură de piatră care seamănă uimitor de tare cu ceea ce considerăm astăzi că ar fi un OZN.
Piatră este de o duritate extremă, „nu este nici ciment, nici argilă, nici vreun alt adeziv cunoscut şi folosit de-a lungul istoriei, până azi. Aici au mai fost găsite tăbliţe din lut, imprimate cu pictograme care s-ar putea dovedi a fi forme ale celei mai vechi scrieri din lume, fiind datate cu aproximativ 1.000 de ani înaintea plăcuțelor sumeriene.

Categoria: Mistere

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad