Misterele și misticismul din Taos Pueblo

Taos Pueblo reprezintă una dintre structurile spiritual fundamentale ale continentului nord-american și un loc sacru încărcat cu numeroase secrete mistice. Principala structură Pueblo arată exact la fel ca atunci când a fost înălțată, în urmă cu 900 de ani. Cele două edificii, Hlauuma și Hlaukwima, sunt considerate cele mai vechi clădiri locuite neîntrerupt de pe teritoriul Statelor Unite.

Tradiții autohtone ciudate

În momentul actual există aproximativ 2000 de indieni Taos, care populează cele 50.000 de hectare ale populației Pueblo, dar doar 150 de oameni trăiesc permanent în interiorul structurii. Tradițiile autohtone interzic folosirea apei curente și a electricității, fapt pentru care cei mai mulți dintre localnici au ales să trăiască în case moderne în afara cetății. Religia populației Taos Pueblo este una extrem de complexă, dar cu toate acestea, peste 90% dintre membrii comunității au ales să practice catolicismul. Probabil că legătura stranie între cele două forme de manifestare religioasă i-a împins pe cei mai mulți să aleagă catolicismul în dauna vechii religii. De exemplu, dansurile care celebrează broasca ţestoasă, cerbul sau bizonul coincid cu sărbătorile Sf. Anton, Sf. Ieronim și a Fecioarei Maria. Nimeni nu poate explica această coincidență, dar este cert că de undeva se trage această stranie legătură.

Fotografiatul și filmatul în timpul ceremoniilor și dansurilor sunt strict interzise

În acest fel, misticismul religios este menținut doar la nivel local și de cele mai multe ori a trezit interesul curioșilor. În fiecare an, Consiliul Tribal, alcătuit din cei mai de seamă oameni ai comunității, alege un guvernator local și o căpetenie de război. Guvernatorul luptă pentru interesele comunității, iar căpetenia de război veghează asupra ordinii și respectarea legilor nescrise. În anii ’60, Taos a devenit punct de atracție pentru așa-numiții hippies și mulți dintre aceștia au rămas aici, devenind membri ai comunității. Importanța culturală și spirituală a acestui loc este una fantastică, cu toate că este pe deplin cunoscută doar de localnici. Diverse ritualuri se petrec în anumite zone interzise publicului larg, care au ridicat numeroase controverse în rândul autorităților americane. Acestea nu au putut interveni niciodată pe teritoriul acestor indieni, care se consideră suverani pe teritoriul american și regulile impuse de ei trebuie respectate fără drept de apel.

www.efemeride.ro

Categoria: Mistere

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad