Mititelu află luni dacă va putea juca în Liga a II-a

Când vine vorba de echipa lui Mititelu, numai de fotbal nu se poate vorbi. Procesele primează și țin de ani buni capul de afiș. Despre cum se învârte gogoloiul în iarbă, pasat sub coordonarea lui Napoli, nu avem știri. Cert e că sunt emoții în privința prezenței FC Universitatea în competiție. Până luni, când instanțele FRF vor da verdictul asupra dosarului de înscriere depus de clubul craiovean.

Dosarul de înscriere al echipei lui Mititelu în Liga a II-a ar fi trebuit să se judece ieri de către Comisia de Disciplină a FRF. Forul federal a fost sesizat de Adalbert Kassai cu privire la unele datorii ale clubului. Mai clar: aproape 200.000 dolari pe care echipa lui Mititelu îi are de dat către FRF, parte din ei urmare a amenzii primite de patron încă din 2010. În plus, pe tapet au fost și datoriile mai vechi ale clubului craiovean, către jucători, antrenori, terți.
În cele din urmă, ca urmare a unor vicii de procedură, Comisia de Disciplină a FRF a decis amânarea cauzei Universității Craiova pentru luni, 29 iulie, ora 14:00.

Singur împotriva FRF

Timp de un an, Lia Olguța Vasilescu și, implicit, instituția pe care o conduce au fost alături de Mititelu în procesele cu FRF. Primarul a înțeles în cele din urmă că fotbalul se joacă pentru tribună și nu în tribunal. De la începutul lunii, municipalitatea s-a reorientat, mizând pe o nouă construcție – CS Universitatea Craiova – și profitând totodată de locul acordat orașului de Adunarea Generală a Federației. Implicit a abandonat proiectul lui Mititelu, de altfel cvasi-inexistent. Un pas în acest sens a făcut conducerea orașului alaltăieri, când a retras plângerea formulată împotriva FRF pentru dezafilierea din 2011. Primăria Craiova a solicitat oficial abandonarea procesului în care se constituise parte civilă contra FRF, LPF, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir și a membrilor Comitetului Executiv care au votat excluderea echipei lui Mititelu.

Judecătoria l-a amânat…

Mititelu programase inițial antrenament pe Oblemenco marți. L-a amânat pentru 3 august, pentru că aștepta un verdict din partea Judecătoriei Craiova pentru a reintra pe stadion. Nu-l va ține nici pe 3 august, pentru că magistrații craioveni au amânat verdictul în războiul dintre Primărie și Mititelu pentru folosirea stadionului pentru 7 august. Mititelu a cerut în justiție să aibă dreptul de a evolua pe Oblemenco. Pentru atingerea acestui scop a solicitat inclusiv ordonanță prezidențială, ca decizia să fie cât mai grabnică. Avocații Primăriei au cerut amânarea sentinței, invocând următorul viciu de procedură: societatea lui Mititelu a chemat în instanță doar pe primarul Craiovei, nu municipalitatea ca entitate.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad