Mitrescu și Medințu – contre pe tema cotizațiilor sindicale

Sindicalistul de la Rovinari acuză administrația CEO că șicanează FNME. Directorul Diviziei Energie afirmă că Mitrescu spune numai prostii.

Federația Națională Mine Energie își continuă lupta cu administrația Complexului Energetic Oltenia, după ce șefii CEO i-au cam ars la buzunare, prin decizia ca banii pentru sindicate să nu mai fie reținuti pe statul de plată, ci să fie plătiți de fiecare membru de sindicat în parte la casieriile Complexului Energetic Oltenia. După o rundă de discuții la finalul săptămânii trecute, mai marii CEO au fost de acord totuși să fie mai indulgenți cu reprezentanții sindicatului reprezentativ din companie. Au decis să rețină cotizațiile minierilor și energeticienilor pe stat cu două condiții. Prima ar fi ca salariaţii să facă cereri individuale cum că sunt de acord cu reţinerea sumei. A doua condiție impusă este aceea ca organizaţiile sindicale să depună tabele cu persoanele pe care le reprezintă. Vicepreşedintele Federației Naționale Mine Energie, Constantin Mitrescu, care  amenință cu instanţa de judecată, este de părere că administrația CEO nu este de bună credință și vrea doar să șicaneze sindicatele. „Ni s-a dat un termen, de 24 de ore, ca să strângem cereri de la 16.000 de oameni. Se vede că este o şicană. Văd aceste condiții ca pe un nou abuz al administrației. Vom apela la toate căile legale pentru a se respecta o hotărăre judecătorească. Avem de gând să contactăm avocați ca să vedem ce acțiuni putem face împotriva conducerii CEO. Este o imixtiune clară în treburile sindicatului. M-a sunat liderul de sindicat Adrian Marciuc, de la Jilț, și mi-a sesizat că șefilor de la Dragotești li s-a impus de către administrația Complexului Energetic Oltenia să strângă de la muncitori câte 25 de cereri fiecare, cum că oamenii refuză să mai plătească cotizațiile către sindicate. Directorul Dragu a dat dispoziții către șefi să facă aceste lucruri. Și la Cariera Pinoasa se procedează la fel. Noi am spus de mult că se vrea destructurarea mișcării sindicale”, a declarat Constantin Mitrescu.

Medințu: Mitrescu spune numai prostii

Directorul Diviziei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Aurel Medințu, nu ia în seamă acuzațiile cu care vine președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu. „Eu nu iau în calcul prostiile lui Mitrescu. Au venit într-adevăr cereri de la oameni, care au cerut expres să nu li se oprească cotizaţiile pe stat. Dumneavoastră vedeți șefii din minerit să ia fiecare om din 18.000 de angajați să îi pună să facă cereri? Mi se pare o prostie. Eu, în legătură cu Mitrescu, m-am lămurit. De unde naibii știe el de ceea ce se întâmplă în cariere? De ce nu spune Marciuc? Are Mitrescu o mai mare greutate? Adrian Marciuc s-a văitat pe aici, pe la noi, că directorul Dragu de la Jilț îi pune la muncă pe șefii sindicatelor. Este și asta o prostie, pentru că domnul Dragu îi folosește pe acei angajați pe posturile pe care au fost încadrați în muncă”, spune, în replică, Aurel Medinţu.

Categoria: Actualitate

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad