Motiv de bucurie pentru bărbaţii cu testicule mici

Bărbaţii cu testicule mici sunt, în general, taţi mai buni, sugerează rezultatele unui studiu recent realizat de către cercetătorii de la Emory University din Atlanta.

James Rilling şi colegii săi au folosit scannere RMN pentru a măsura volumul testiculelor a 55 de taţi. Cercetătorii le-au cerut acestor bărbaţi şi mamelor copiilor lor să răspundă la o serie de întrebări pentru a stabili cât de implicaţi sunt ca părinţi.
Totodată, oamenii de ştiinţă au folosit un scanner RMN funcţional pentru a analiza activitatea cerebrală a bărbaţilor în timp ce aceştia priveau fotografii ce-i înfăţişau pe copii lor.

S-a constatat astfel că bărbaţii cu testicule mai mici au obţinut cele mai bune scoruri la chestionarele referitoare la implicarea parentală. De asemenea, atunci când priveau fotografiile ce-i înfăţişau pe copiii lor, bărbaţii cu testicule mici prezentau o activitate mai mare în zonele din creier asociate empatiei şi motivaţiei de a îngriji urmaşii decât bărbaţii cu testicule mai mari, ceea ce sugerează că sunt taţi mai implicaţi.

Studii anterioare au demonstrat că bărbaţii cu mai mult testosteron sunt mult mai activi din punct de vedere sexual, însă nivelul acestui hormon scade odată ce bărbaţii devin taţi. Totuşi, noua legătură dintre mărimea testiculelor şi implicarea parentală nu a putut fi explicată prin nivelul testosteronului al participanţilor.

„Testosteronul nu explică această legătură”, susţine Susanne Schultz, un biolog de la Universitatea Manchester, care a declarat că „rezultatele sunt foarte surprinzătoare”.
Rezultatele studiului nu înseamnă neapărat că bărbaţii cu testicule mari sunt părinţi mai răi. Majoritatea părinţilor aleg cât de implicaţi sunt în creşterea copilului lor, consideră Rilling.
„Este posibil ca pentru unii bărbaţi să fie mai dificil să întreprindă aceste activităţi de îngrijire, însă asta nu este o scuză”, este concluzia cercetătorului.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad