Muncesc peste program din cauza deficitului de personal

Deficitul de personal înregistrat la nivelul Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj îngreunează activitatea instituţiei în cauză. Întrucât abia fac faţă acţiunilor de control întreprinse la nivel de judeţ, inspectorii sanitar-veterinari se văd nevoiţi să lucreze peste program şi chiar în zilele când normal ar fi să aibă liber.

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj, Ion Iliuţă, organigrama instituţiei prevede 98 de funcţionari. În realitate, la ora actuală, de acţiunile de control din judeţ răspund doar 83 de medici veterinari. Această situaţie îi obligă pe inspectorii în funcţie să muncească peste program şi chiar să îşi petreacă zilele libere la serviciu. „În prezent, avem vacant un număr de 15 posturi de medici veterinari şi asistenţi. Să sperăm ca după restructurare să putem organiza concursuri, să putem ocupa posturile vacante sau măcar o parte dintre aceste posturi. Acţiuni de control se efectuează şi se întâmplă să lucrăm şi în zilele libere”, a declarat Iliuţă.

Unităţile din Rânca, fruntaşe la amenzi

Referitor la rezultatul acţiunilor de verificare derulate de către inspectorii DSV Gorj, cele mai mari şi mai multe nereguli au fost depistate la agenţii economici din Rânca. Aceştia au primit amenzi în cuantum total de peste 10.000 de lei. „Am aplicat sancţiuni şi în cazul agenţilor economici din zona montană Rânca. Aceştia nu respectau normele legate de alimentaţia publică. Spre exemplu, doar pe parcursul săptămânii trecute am aplicat amenzi în valoare totală de peste 100 de milioane de lei vechi, la circa 12 unităţi economice. Am mai dat şi câteva avertismente. Cei sancţionaţi nu respectau normele de igienă în ceea ce priveşte modul de servire a clientului, nu aveau personal suficient, nu depozitau corespunzător alimentele, nu deţineau spaţii suficiente în acest sens, aparatura frigorifică nu era igienizată şi nici nu se respectau temperaturile necesare alimentelor congelate”, a mai spus şeful DSV Gorj. Reprezentanţii DSV Gorj au avut în vizor, mai ales în perioada de vară, unităţile de cazare şi alimentaţie publică din Rânca, Tismana, dar şi magazine din Negomir sau Plopşoru.

Categoria: Social

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad