N-am fost eu, domn’ poliţist, n-am fost eu!?!

„Nu am fost eu la volan. Eram în mașină ca pasager și a condus o prietenă pe care o cunosc de două săptămâni. Consumasem un pahar de vin la un prieten și ea m-a așteptat jos să conducă ea, ne-am și certat pentru asta, că eu aveam șofer. I-am spus să oprească, dar ea a început să plângă și să țipe. Eu eram în dreapta, ea a intrat în giratoriu. A intrat în giratoriu. A fost lovită, deci nu a lovit ea. Eu i-am spus să oprească, dar ea s-a pus pe plâns şi a zis că mă duce acasă, după care se întoarce la Poliţie să declare accidentul. Noi atunci nu am ştiut că sunt victime. Când mă căutau poliţiştii, eram la un prieten, la Târgu-Jiu. Fata a plecat prima, s-a dus acasă la ea. M-am dus după ea acasă să declare accidentul. Ea are şi nişte probleme de depresie, nu am ştiut nici eu treaba asta. A zis că mă duce acasă și se întoarce ea la fața locului. Maşina pe care o lovise fata asta, a doua, este a unor oameni cărora eu, în urmă cu două luni, le reţinusem permisul de conducere, în nişte împrejurări mai tulburi pentru ei, nu au înţeles normele legale şi a fost cu scandal acolo. Era normal că dacă veneau acolo, se luau de mine”. Cam aşa sună declaraţia unui poliţist, om al legii, după ce a fost acuzat că ar fi părăsit locul a două accidente petrecute în aceeaşi seară, la diferenţă de doar câteva minute.
Mai exact, este vorba despre accidentele pentru care Lucian Gheorghe, ajutorul şefului de post de la Băleşti, este cercetat pentru părăsirea locului accidentului şi pentru vătămare corporală din culpă, două evenimente petrecute în noaptea de duminică spre luni, în municipiul Târgu Jiu, respectiv la ieşirea dinspre Târgu Jiu spre Băleşti.
„Omul legii” şi „prietena depresivă pe care o cunoştea de două săptămâni”, oameni în deplinătatea facultăţilor mintale, au accidentat şi părăsit, printre alţii, şi o femeie însărcinată. Scuza acestor fapte şi dovada că omul „îşi asumă” responsabilitatea a sunat (varianta scurtă) cam aşa: „Nu am condus eu, domn’ poliţist, ci o prietenă care ţipa, plângea şi mi-a condus maşina cu forţa; în plus, noi atunci nu am ştiut că sunt victime şi am plecat de frică!”.  Nu vă gândiţi că „frica” despre care vorbim ar fi frica de lege, aici vorbim despre un sentiment „profund” de frică provocat de (potrivit declaraţiei sus numitului) „nişte persoane cărora le reţinusem permisul în nişte împrejurări mai tulburi”!?!
Cam ce ar fi de spus într-o astfel de situaţie? Unde e Ceauşescu, poate?!

Categoria: Editorial

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad