Nelu Roșca amenință: Sindicatul Roșiuța ar putea părăsi FNME!

Liderul sindical al Carierei Roșiuța îi avertizează pe liderii Federației Naționale Mine Energie că dacă într-o săptămână nu rezolvă problemele cu administrația CEO, va negocia individual cu șefii Complexului Oltenia.

Ultima ședință a Colegiului Director al Federației Naționale Mine Energie, ce s-a desfășurat luni după-amiază, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu,  s-a dovedit a fi una furtunoasă. Sindicaliștii din teritoriu au cerut, printre altele, demisiile actualilor șefi ai FNME.  Unul din liderii sindicali care și-au exprimat nemulțumirea față de cum decurg lucrurile în acest moment în federație a fost liderul sindical din zona Motru, Nelu Roșca. Președintele Sindicatului Carierei Roșiuța aruncă bomba. Dacă mai marii FNME nu reușesc să se impună în fața conducerii Complexului Energetic Oltenia, are de gând să ia o decizie fără precedent. Ia în calcul să se poziționeze în afara Federației Naționale Mine Energie și să meargă de unul singur la negocieri. „Mi-am luat câteva zile de concediu. Aștept să văd rezultatele discuților din această perioadă dintre liderii FNME și șefii CEO și, în funcție de acestea, voi convoca forurile de conducere ale Sindicatului Carierei Roșiuța și voi lua o decizie, pentru că nu mai putem sta deoparte fără să avem un punct de vedere. O să am o abordare individuală, pentru că nu mai pot aştepta la infinit. Se fac numai promisiuni, nu se rezolvă nimic, iar asta ne ţine pe loc. Nu mă pronunţa în privinţa ieşirii din FNME fără să consult forurile decizionale ale sindicatului meu”, a declarat Nelu Roșca.

Liderii de sindicat vor capul șefilor FNME

Prim-vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie a recunoscut că ședința Colegiului Director a FNME de luni a fost una încordată: „Să știți că nu numai Nelu Roșca și-a exprimat nemulțumirile în ședință, au fost mai mulți lideri care au făcut reproșuri pe o temă sau alta. Este normal să fie și nemulțumiți. Trebuie să ne așezăm însă la masa discuțiilor. Sunt colegi care ne-au cerut să plecăm. S-ar putea să apelăm și la această variantă. Eu cred însă că este inoportună acum o dezbatere publică pe aceste teme”, a declarat Ion Ruşeţ. Al doilea om din Federația Națională Mine Energie (după Marin Condescu) nu crede că Nelu Roșca își va scoate sindicatul pe care îl   reprezintă din FNME. „Nu cred că Nelu Roșca va avea mandatul Consiliului de Coordonare pentru o poziţie de secesiune. Ar fi contraproductivă pentru mişcarea sindicală”, comenetază Ion Rușeț.

Categoria: Politică

Tags: , , ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. euana says:

    rosca face ce vrea la el in sindicat bai ruset,si poate zice el ce vrea acum , dar este unul din vinovati, a participat la negocieri si acum nu-i convine ce a iesit, sunt cele mai proaste negocieri de pana acum si voi cei care va dati sefii sindicalistilor sunteti vinovati,din cauza ca ati fost corupti si sti avut tot felul de afaceri ilicite, iar ciurel a speculat tot, sa va fie rusine , lasati oameni capabili sa scoata sindicatele de unde le-ati bagat voi

    Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad