Nici măcar egal…

Pandurii Târgu Jiu – Sporting Braga 0-1 (0-0)
A marcat Yazalde (min.51)
Stadion: „Cluj Arena”, spectatori: 8.000
Pandurii: Stanca – Ungurușan, da Silva, Mamele (min. 55 Sipo), Christou, Momcilovic – Nicoară (min. 55 Buleică), Anton, Breeveld (min. 80 Adrovic) – Eric – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonașe galbene: Nicoară (min. 52), Breeveld (min. 79)
Braga: Eduardo – Joazinho, Coelho, Aderlan Santos, Baiano – Ruben Micael, Luiz Carlos, Mauro, Agra (min. 64 Pardo) – Yazalde, Alan (min. 73 Custodio). Antrenor: Jesualdo Ferreira.
Cartonaș galben: Nicoară (min.52), Breeveld (min.79)\Yazalde (min. 52)
Arbitri: Florian Mayer – Holger Henschel și Christoph Bornhorst.

Pandurii s-au lovit de propria neputinţă în cea mai importantă confruntare din istoria grupării de fotbal gorjene. Dorind mai curând să scoată un egal, Pustai&Co. au pierdut pe mâna lor în faţa unei echipe din Braga ce nu a impresionat deloc.

Joi seara, pe Cluj Arena, Pandurii şi-a micşorat simţitor de mult şansele de a ajunge în grupele Europa League odată cu eşecul suferit la limită în faţa echipei lusitane Sporting Braga. Pe de o parte prudenţa excesivă, iar pe de altă parte neputinţa (care a trădat acum, mai mult decât oricând, şocul pierderii lui Nistor) au făcut ca de la Cluj să plece învingătoare o echipa modestă şi, mai ales, încă neturată la ritmul de competiţie. Deşi a început meciul cu 5 fundaşi, Pustai a asistat din nou la câteva greşeli mari în defensiva sa, veriga slabă fiind Da Silva. Pentru a „completa”, Nicoară a reuşit să irosească multe din acţiunile mijlocului, baloanele utile către izolatul Matulevicius neajungând mai deloc. Colac peste pupăză, în urma primului şi singurului contraatac supranumeric al Bragăi, oaspeţii au marcat golul de 3 puncte. În ciuda insistenţelor de final, Pandurii nu a mai găsit drumul spre gol, deşi ocazii au fost, chiar înainte de a fi doi atacanţi de meserie ai gazdelor în teren. Momcilovic, Eric (probabil cel mai bun om al gorjenilor), Buleică şi Adrovic, în două rânduri, nu au mai schimbat deloc tabela până la finalul celor 90 de minute, plus prelungiri.

Grig, venit să-şi vadă foştii elevi

În prezent antrenor al echipei CFR Cluj, Petre Grigoraş nu a ratat prilejul de a-şi vedea la lucru foştii elevii de la Pandurii. Astfel, tehnicianul moldovean a ţinut să vină la stadionul Cluj Arena cu o oră înainte de începerea partidei dintre Pandurii Târgu Jiu şi Sporting Braga. Până la debutul jocului, Grigoraş a discutat atât cu oficialii gorjeni, cât şi cu fanii veniţi din oraşul lui Brâncuşi. Întrebat dacă vrea să ia loc alături de chibiţii târgujieni, răspunsul lui Grig a venit prompt: „Voi lua loc întotdeauna acolo unde voi fi invitat”. Din păcate, prezenţa lui Grigoraş la meciul de aseară nu a avut darul de a aduce şi un rezultat pozitiv pentru Pandurii. A fost prima revedere dintre cele doua „părţi”, după despărţirea din ianuarie anul acesta.

Asistenţă moderată, interes maxim

Deși în tribune nu erau foarte mulți spectatori, meciul a stârnit un interes mediatic destul de mare. În afara celor 7.000 de spectatori prezenţi în tribunele stadionului Cluj Arena, la partida de aseară au asistat 100 de ziariști, 40 de fotoreporteri, meciul fiind transmis TV în ambele țări, iar de la radio fiind acreditați cinci comentatori.

 

Firul meciului

Min.1: Așezaţi în teren într-un inedit 5-3-1-1(cu un accent clar defensiv), pandurii au avut un început timid de meci, marcaţi parcă şi de miza confruntării.
Min. 6: La prima acţiune a gazdelor, Momcilovic încearcă o centrare în careul Bragăi, dar mingea este blocată. Cornerul care urmează îi dă prilejul lui Breeveld să șuteze din afara careului, dar balonul trece puțin peste poartă.
Min. 8: Coelho a executat periculos o lovitură liberă de la circa 28 de metri, dar mingea a trecut și de această dată peste poartă.
Min. 16: Jocul Pandurilor este în suferință; fără Nistor la mijloc, echipa gorjeană nu găsește soluții, încercându-se doar angajări prin pasă lungă.
Min. 18: Surpriza lui Pustai pare a fi Momcilovic, care joacă mult avansat, în vreme ce Nicoară intră mult mai mult în centru, uneori lângă Matulevicius.
Min. 19: da Silva respinge anemic cu capul doar până la marginea careului mare, dar șutul lui Ruben Micael trece peste poarta lui Stanca.
Min. 22: Eric îl găsește bine pe Momcilovic în careul celor de la Braga, șutul centrare al acestuia ajunge la Matulevicius, dar acesta este blocat și mingea iese în corner. Breeveld centrează apoi perfect pentru Matulevicius, dar lituanianul reia cu capul peste poartă din doar 6 metri.
Min. 27: Ruben Micael șutează de la circa 20 de metri, mingea este ușor deviată și iese în corner. Balonul a trecut foarte aproape de buturile lui Stanca.
Min. 31: Pandurii a fost foarte aproape de deschiderea scorului, Momcilovic a centrat bine în careul portughez, Coelho a fost la un pas de autogol, dar Eduardo a respins in extremis în corner.
Min. 37: O nesincronizare între Momcilovic și Stanca a fost speculată de portughezi, dar Luiz Carlos a șutat din 16 metri peste poarta Pandurilor.
Min. 43: Ruben Micael își încearcă din nou șutul de la distanță, fără succes însă, Stanca reține șutul trimis pe jos, pe mijlocul porții.
Min. 45: Yazalde a reluat periculos cu capul din marginea careului mic, mingea a fost deviată în corner, dar acesta nu s-a mai executat, Mayer trimițând echipele la cabine pentru pauză.
Min. 51: GOL BRAGA! Ruben Micael șutează în bară de la 19 metri, mingea ajunge pe partea dreaptă de unde centrarea este reluată în plasă de Yazalde, 0-1.
Min. 55: Anton șutează de la circa 22 de metri, dar mingea trece mult pe lângă.
Min. 58: Momcilovic centrează pentru Anton, dar reluarea acestuia cu capul, de la circa 10 metri, este foarte slabă.
Min. 62: Momcilovic este blocat de Eduardo în colțul careului mic.
Min, 76: Eric execută o lovitură liberă, Christou reia cu capul din centrul careului, dar mingea ocolește poarta.
Min. 82: Buleică șutează de la 22 de metri, la colțul lung, dar nu găsește spațiul porții pentru a egala.
Min. 85: Adrovic nu reușește să împingă mingea în poartă din doar 5 metri ratând o ocazie imensă de egalare.
Min. 87: Adrovic reia din nou din marginea careului mic, pe spate, dar o face slab și Eduardo reține fără probleme.
Min. 90: Stanca intervine salvator la o pătrundere în careu a lui Ruben Micael la un contraatac rapid al portughezilor.
Min. 90+5: Coelho șutează puternic din lovitură liberă de la 23 de metri, mingea lovește zidul și iese afară, iar meciul se termină cu victoria portughezilor.

Categoria: Sport

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad