Nici Severinul nu mai e o casă sigură pentru FC Universitatea

Alergătura lui Mititelu după mai mulți iepuri ar putea lăsa FC Universitatea pe drumuri, fără o casă sigură din toamnă, când începe campionatul. Asta pentru că autoritățile locale din Severin, cele care au în grijă stadionul Municipal, s-au cam săturat de politica duplicitară a patronului echipei craiovene. Ieri, Mititelu a primit o nouă lovitură: încă o amânare în procesul pentru folosirea bazei Ion Oblemenco.

La reunirea din iulie, Mititelu anunța că echipa va pleca în cantonament în Austria, în perioada 6-17 august. A fost o păcăleală: echipa se va antrena pe plan local. În aceeași perioadă, Mititelu anunța că va juca la Severin din toamnă. În tot acest timp el s-a luptat în justiție pentru a evolua pe Oblemenco. Strategia asta: una zic, alta fac a dus la pierderea credibilității.
Pe lângă tactica dubioasă a lui Mititelu, și absența unei asistențe mai de doamne-ajută la amicalul de pe Municipalul severinean – când au fost în jur de 1.000 de oameni – pare a le determina pe autoritățile locale din Mehedinți să nu mai deschidă larg porțile stadionului la toanele patronului echipei craiovene.
Considerați o soluție de compromis potrivit acțiunilor lui Mititelu, Gherghe, Screciu și Duicu – cei care conduc orașul și județul – nu par a se împăca prea bine cu opțiunea secundă și, potrivit surselor noastre, îi pregătesc echipei lui Mititelu taxe apreciabile pentru a evolua pe Municipal.

Severinenii își fac echipa suporterilor

Un motiv în plus pentru a nu-i permite lui Mititelu să continuă joaca de-a „uite echipa, nu e echipa“ îl constituie faptul că severinenii doresc să-și construiască propria echipă, una a suporterilor, pe modelul AFC Wimbledon ori United of Manchester. Astfel, un grup de inițiativă a demarat déjà demersurile pentru apariția unei astfel de structuri. În acest moment este creată o pagină pe facebook AFC Drobeta unde se strâng propuneri cu privire la potențiala echipă. Deși formația cu pricina ar porni de undeva din liga a patra este posibil să fie îndrăgită de locuitorii Severinului, dat fiind că le aparține, spre deosebire de o altă entitate ce ar veni să evolueze pe stadionul lor doar pentru că nu are altă variantă.

Verdictul pentru „Oblemenco“ amânat pe 21 august

Între timp, Mititelu continuă războiul în justiție pentru a evolua pe stadionul Ion Oblemenco. Ieri a fost prezent la instanță, dar s-a întors cu o amânare pentru 21 august. Motivul? FC Universitatea Craiova trebuie să prezinte un document din care să rezulte că Mititelu este administrator special în dosarul de insolvență al societății care finanțează clubul. La ieșirea din sala de judecată, Mititelu a zis: „Nu vedeți că nu vor să se judece, le e teamă, oricum într-o zi trebuie să se pronunțe și instanța. Cine știe ce va invoca și pe 21 august, dar sunt convins că vom intra în stadion pentru că e dreptul nostru. Au făcut pe proștii că ei nu știu că eu sunt administrator special, deși avem multe dovezi. Instanța va dispune reintegrarea noastră, pentru că e inevitabil. Că mai trece o săptămână, două, asta e. Ne antrenăm pe unde putem, dacă asta e justiția în România. Nu te mai lasă să intre în casă. Nu primarul Craiovei, indiferent cine ar fi el, stabilește ce și cum vis-a-vis de Universitatea Craiova, eu sunt convins că aceste lucruri rele vor înceta și noi vom reveni pe Oblemenco și în elita fotbalului românesc“.

„Care CS? O echipă care nu e afiliată“

Totodată, Mititelu contestă în continuare dreptul echipei Craiovei de a evolua în liga secundă. Mititelu a spus: „Care CS? E o echipă care nici măcar nu este afiliată, duceți-vă la Federație să vedeți dacă e. Și-au pus și ei culorile alb-albastre și gata, sunt echipa Craiovei? Să vedem pe ce criterii intră această echipă în liga a doua!“.

Categoria: Sport

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. aurel says:

    sa speram ca va fi bine

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad