Nicoară out!

Deşi are nevoie de fiecare jucător din lot pentru importantul examen de joi, din Europa League cu Pacos de Fereirra, tehnicianul pandurilor, Cristi Pustai, a hotărât să-l lase acasă pe Viorel Nicoară, după ce mijlocaşul ofensiv al grupării de fotbal gorjene a călcat pe bec.

Nicoară trebuie să-şi revizuiască comportamentul şi totodată să joace mai bine. Sperăm să redevină acel Nicoară pe care-l cunoşteam, adică cel din sezonul trecut.
Cristi Pustai,antrenor Pandurii Tg-Jiu

Chiar dacă nu traversează deloc o formă prea bună în ultima vreme, Nicoară pare să fi devenit extrem de nervos, iar comportamentul mijlocaşului l-ar putea costa acum viitorul la Pandurii. După isprava din timpul partidei cu Gaz Metan Mediaş, jucătorul a avut în această săptămână o nouă „ieşire”, în faţa antrenorului Cristi Pustai, la unul dintre antrenamente. Numai că, de data asta, profesorul nu a mai stat pe gânduri şi i-a dat un prim „cartonaş”, excluzându-l din lot. Ca urmare, fostul ceferist nu va putea evolua în partida de joi, din Portugalia, cu Pacos de Fereirra, fiind lăsat acasă de Pustai. Măsura excluderii lui Viorel Nicoară din lotul gorjean este prima de acest gen adoptată de tehnicianul Cristi Pustai de la venirea sa la Pandurii. „Nicoară se va antrena, până la noi ordine, separat de prima echipă de la Pandurii. Ieri, a avut o ieşire necontrolată şi, după reacţia pe care a avut-o şi la meciul cu Gaz Metan Mediaş, s-au acumulat deja două greşeli, aşa că trebuie să suporte consecinţele. Noi avem un Regulament de Ordine Interioară care nu e pus doar de formă, ci trebuie respectat. Practic, jucătorul Nicoară nu intră în planurile noastre până la noi ordine. Îmi pare rău de el că nu va face deplasarea în Portugalia, sper să fie o lecţie pe care să o înveţe”, a dezvăluit preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pîrvulescu. Înlocuitorul lui Nicoară pentru partida pandurilor de la Guimaraes cu Pacos de Fereirra va fi Ciucur sau Distefano, ambii având şanse egale de a porni din postura de titulari în jocul de joi seară. Lotul pandurilor pentru partida cu Pacos de Fereirra este următorul: Mingote, Stanca, Unguruşan, Pleaşcă, Momcilovic, Sipo, Mamele, Rada, Paraskevas, da Silva, Anton, Breeweld, Cristea, Distefano, Buleică, Ciucur, Dos Santos, Eric, Paulinho, Matulevicius, Adrovic.

Matulevicius – incert

Din păcate, ultimele veşti pentru tehnicianul Cristi Pustai în ceea ce priveşte problemele din lotul său, înaintea confruntării din Europa League cu Pacos de Fereirra, continuă să fie nu tocmai bune. Accidendat în meciul din Cupa României, cu Farul Constanţa, atacantul Deyvidas Matulevicius nu s-a mai antrenat deloc şi are şanse minime de a prinde echipa de bază pentru jocul de joi seară. „Şanse ar fi, dar mici, să-l recuperăm pe Matulevicius până la ora jocului cu Pacos; dacă nu, măcar la jocul de la Năvodari, pentru că şi campionatul contează foarte mult. Deocamdată el nu s-a antrenat, urmează un program de recuperare. E un jucător extrem de important pentru Pandurii”, a precizat executivul pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

Întoarcerea la locul „crimei”

Pentru Pandurii, disputa de joi seară din grupele Europa League, cu lusitanii de la Pacos de Fereirra, se anunţă a fi una capitală. Oficialii grupării de fotbal gorjene speră ca trupa lui Pustai să producă o nouă surpriză în Portugalia după rezultatul istoric de la Braga, cu Sporting. „Executivul” Eugen Pîrvulescu mărturiseşte însă, că de data asta s-ar mulţumi şi cu o remiză în faţa lusitanilor de la Pacos, pentru a mai spera la primăvara europeană: „Ne întoarcem unde am obţinut ultima victorie şi cea mai importantă pentru noi, calificarea în grupele Europa League. Şi acum, ca şi atunci, avem o partidă dificilă, esenţială aş spune. Nici ei şi nici noi nu avem deocamdată niciun punct, aşa că cine pierde îşi diminuează considerabil şansele la o primăvară europeană. Sperăm să avem atitudine, să facem cât mai puţine greşeli şi să ne concentrăm la maximum pentru a ne întoarce în România cu un rezultat bun. Pentru noi, pentru moralul echipei, contează foarte mult un rezultat favorabil, va fi important să nu pierdem. Ar fi bun chiar şi un egal, pentru că jucăm cu o echipă din Portugalia, etalonul unui fotbal valoros. Ne va fi foarte greu, dar avem încredere că vom depăşi încă un examen dificil în deplasare”.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad