Nicolae Sarcină nu vrea să cumpere hotelul lui Dian Popescu – CEO se îndepărtează de „Succes”

- „N-am probleme cu banii, dar s-au pierdut 10.000 de locuri de muncă în judeţ”
– CEO nu mai închiriază maşini pentru şefii companiei de la firmele „căpuşă”

Conform unor zvonuri apărute pe „piaţa” din Ţicleni, firma Succes (a omului de afaceri Nicolae Sarcină) ar urma să-şi mărească „portofoliul”, achiziţionând hotelul Sara, deţinut de familia senatorului Dian Popescu. Firma în cauză deţine deja spaţii comerciale în Ţicleni, iar „gurile rele”, chiar şi rude ale senatorului liberal, anunţă că proprietatea fraţilor Popescu va ajunge în imperiul lui Nicolae Sarcină, pentru că afacerile acestora merg prost.

Numai că informaţia a fost dezminţită atât de Nicolae Sarcină, cât şi de senatorul Dian Popescu. Omul de afaceri a declarat că nu este interesat de domeniul alimentaţiei publice, iar senatorul, că nu va înstrăina un bun al familiei cu o valoare „sufletească”.

„Nişte idioţi”

Despre miliardarul Sarcină, ajuns la un moment dat în Top Forbes, se cunoaşte că a cumpărat foste fabrici şi unităţi prestatoare de servicii în minerit, pe care le-a transformat în SRL-uri, o parte din activităţile firmei sale având ca obiect şi exploatarea terenurilor forestiere, şcoală auto sau presă. De asemenea, magazinele firmei cu pricina au fost deschise în aproape toate localităţile din judeţ, activitatea omului de afaceri fiind foarte cunoscută şi în marile oraşe ale ţării. Din acest motiv, presa (şi nu numai) a ajuns la concluzia că judeţul s-a transformat în „moşia lui Sarcină”. Nu şi hotelul „Sara”, spune Dian Popescu: „Nici prin cap nu-mi trece să vând hotelul. Este o prostie. Ştiu că se vorbeşte despre asta, dar nu este adevărat. Sunt nişte idioţi cei care spun aşa ceva. Nu am de ce să vând hotelul, iar cu Nicu Sarcină sunt amic”, a spus, ieri, senatorul.

Contracte mai rare, în minerit

Nicolae Sarcină afirmă că nu şi-a dorit să achiziţioneze hotelul lui Dian Popescu: „Nu ne interesează domeniul de administraţie publică. Nici nu mi-a trecut prin gând să cumpăr hotelul din Ţicleni. Acolo, în oraş, avem şi un magazin deschis de mult timp”, a mai spus omul de afaceri. Pe de altă parte, multe dintre contractele din minerit erau adjudecate cu „succes” de firma lui Nicolae Sarcină. La acest capitol însă, afacerile acestuia se subţiază. Ultimele informaţii din mediul energetic arată că autoturismele omului de afaceri nu mai ajung să fie închiriate cu şofer cu tot, pentru directorii CEO: „Compania nu a mai încheiat contracte pentru deplasarea şefilor în autoturismele firmelor lui Nicu Sarcină, dar nici cu alte firme căpuşă, societăţi comerciale ajunse şi în rapoartele Curţii de Conturi”, spun sursele.

Senatorul, „fără probleme financiare”

Chiar dacă rudele sale au scăpat informaţia conform căreia senatorul Popescu (mai exact, cel care are grijă de afacerile familiei, adică fratele său) va vinde hotelul cu 40 de locuri din Ţicleni, acesta infirmă categoric, cu toate că, în urmă cu ceva timp, a avut probleme destul de serioase cu foştii proprietari ai terenului pe care se află clădirea: „Nu am probleme cu banii, nu am motive să vând. Este adevărat, am dat afară câteva zeci de oameni, pentru că situaţia în judeţ este destul de grea. Vreau să vă spun că, în şase luni, judeţul a pierdut peste 10.000 de salariaţi. Au fost disponibilizaţi din microcariere, de la societăţile prestatoare în minerit, de la fabrica de cauciuc, de la mine şi aşa mai departe. Se adună, dacă stau bine să mă gândesc, peste 10 mii de locuri de muncă pierdute. Asta este situaţia. Dar nu vând hotelul pentru că are valoare sentimentală, în primul rând”, a mai spus Dian Popescu.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , , ,

Commentarii (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. gorjanul says:

  ,,,,,,domeniul de administraţie publică,,,,,,??????.Poate ai vrut sa spui ,, alimentatie publica ,,. Dar poate ca gura pacatosului , adevar graieste .

  Thumb up 1 Thumb down 0

 2. sendroiu, panisoara, pisc si altii says:

  Desi grupul Succes numai prea are bani, ca la salariati le dam chiar si salariul minim plus alte drepturi pe care doar noi le stim, sa stiti ca ne descurcam, mai extragem niste agregate fara sa stie Popescu de la SGA, mai taiem niste copaci din alte perimetre marcate, mai vindem ceva expirate prin magazine si tot ii facem pe plac lui Sarcina, PARDON LUI SEFU CA EL M-A PUS ADMINISTRATOR CU NUMELE LA SC SUCCES NIC COM SRL.

  Thumb up 4 Thumb down 0

 3. isai says:

  in curind gorjul se va numi …sarcina!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. evazionistu sef says:

  Păi si cu bonurile fiscale ,pe care nu le emiteți la vânzare cum rămâne ?Nu se hauto sesizază nimeni?Fiscarii ăștia noi ce păzăsc moooo? io cer bon și zâce vânătoarea de bani pentru sărăcină , de la tejghea ,că ce fac cu bonu ?A vrut să-i zic ,că-l bag în nasu ei ,dar …..

  Thumb up 1 Thumb down 0

 5. Pop Ion says:

  ce bonuri frate?! smecheriile nu se fac de acolo, totul in aparenta e legal si fiscal la succes, numai ca plateste oamenii cu salariile de 800-1500 de lei pentru care nu plateste impozit, numai acolo gandeste-te de unde scoate el banii astia, diferentele platite … ca toti angajatii sunt cu minimul pe economie!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Pop Ion says:

  firma e datoare peste tot… cine lucreaza o data cu SUCCES nu mai incearca a 2a oara! Isi tranfera angajatii pe o firma noua sa poata baga succes-ul in insolventa(sau pentru neplata obligatiilor catre stat, firmele care angajeaza sunt scutite de o mare parte din impozit,nimeni nu verifica de ce oamenii sunt tranferati asa fara motiv)…sa nu mai plateasca datoriile! in curand o sa dispara brandul SUCCES, o sa ne trezim cu BRANDUL “sarcina”!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Pop Ion says:

  ROG ZIARUL GORJ DOMINO PE ACEASTA CALE…EI IN TRECUT AU MAI FACUT INVESTIGATII…. SA DEMACHEZE ACESTE ORORI SI FRAUDE ALE MARELUI NICU SARCINA!

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad