Notele din clasele V-VIII vor conta doar 25% la Evaluarea Națională 2014

Elevii care anul viitor vor absolvi clasa a VIII-a vor avea parte de o surpriză la admiterea la liceu. Reprezentanții Ministerului Educației au luat decizia ca începând cu anul școlar 2013-2014, ponderea notelor din clasele V-VIII să fie de doar 25% din media de admitere la liceu, în timp ce media obținută la Evaluarea Națională va conta în proporție de 75%.

Până acum, notele obținute de elevi în clasele V-VIII reprezentau 50% din media de admitere la liceu. Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat că a luat această măsură pentru că au existat foarte multe cazuri în care copii cu note de 7 și 8 la clasă au luat note de 1 și 2 la Evaluarea Națională. „Nu am modificat disciplinele la Evaluarea Naţională, nici nu puteam să facem aşa ceva, dar formula de calcul a mediei de admitere la liceu poate fi modificată prin ordin de ministru. Aşa că am luat decizia să creştem ponderea mediei obţinute în urma examenului de Evaluare Naţională în media finală de admitere la liceu, ca urmare a analizelor care au condus la concluzia că evaluarea la clasă este, în multe cazuri, mai indulgentă decât Evaluarea Naţională. Vorbesc despre creşterea ponderii mediei la Evaluarea Naţională la 75 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost până acum, şi reducerea la 25 la sută a ponderii notelor din ciclul gimnazial pentru admiterea la liceu”, a declarat  Remus Pricopie.
Județul Gorj se numără printre județele cu o situație acceptabilă din punct de vedere al diferenței dintre felul în care au fost evaluați elevii pe parcursul gimnaziului și media obținută de aceștia la Evaluarea Națională, respectiv un raport de 1,5 până la 2 puncte între cele două medii.

Categoria: Dezvăluiri

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad