Noul an școlar va începe pe 16 septembrie

Elevii vor începe anul școlar 2013-2014 pe data de 16 septembrie. Potrivit calendarului școlar, noul an va avea 36 de  săptămâni de cursuri. Primul semestru va începe pe 16 septembrie și se va încheia pe data de 20 decembrie. În perioada 2-10 noiembrie elevii din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar se vor bucura de o săptămână de vacanță, iar în perioada 20 decembrie – 5 ianuarie, toți elevii vor beneficia de vacanța de iarnă. Elevii vor merge la școală de pe data de 6 ianuarie până pe data de 31 ianuarie, iar în perioada 1 februarie – 9 februarie vor fi în vacanța inter-trimestrială.
Semestrul al doilea al anului şcolar 2013-2014 va începe pe data de 10 februarie. Elevii vor merge la cursuri până pe data de 12 aprilie, când vor intra în vacanța de primăvară, care se va termina pe data de 23 aprilie. Prima zi din vacanța de vară va fi pe 21 iunie. Vacanța mare se va încheia pe data de 14 septembrie, atunci când va începe anul școlar 2014-2015.
De asemenea, săptămâna 7 – 11 aprilie 2014 din semestrul al doilea este dedicată activităţilor extra-curriculare şi extraşcolare, în cadrul programului ,,Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, având un orar specific. În zilele libere prevăzute de lege nu se vor organiza cursuri.

Elevii clasei a VIII-a și a XII-a termină cursurile mai repede

Elevii clasei a XII-a vor termina cursurile cu câteva săptămâni mai devreme decât colegii lor mai mici, respectiv pe data de 30 mai, pentru a se pregăti pentru examenul de Bacalaureat. Nici elevii clasei a VIII-a nu vor merge la școală până pe data de 20 iunie. Aceștia vor încheia cursurile pe data de 13 iunie, pentru a avea suficient timp să se pregătească pentru Evaluarea Națională.
În ceea ce priveşte învăţământul postliceal (şcoală postliceală şi şcoală de maiştri), durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare.


Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad