„Nu abordăm prudent meciul…”

Pandurii Târgu Jiu – Levadia Tallinn
Stadion „Tudor Vladimirescu” (Târgu Jiu), ora 20:00, în direct la DigiSport1
Pandurii: Stanca – Ungurușan, da Silva, Paraskevas, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleică, Eric, Nistor – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai.
Levadia:  Smisko – Kulinits, Jahhimovits, Volchkov, Pikk – Subbotin, Dmitrijev, Kaljumae, Raudsepp– Antonov – Hunt. Antrenor: Marko Kristal.
Arbitrii: Tamás Bognar – Peter Berettyan şi Robert Horvath; rezervă Peter Solymosi (toţi din Ungaria).
Delegat UEFA: Miguel Galan Torres (Spania), observator de arbitri Gevorg Horvhannisyan (Armenia).

Astăzi, Pandurii pot scrie istorie, câştigând primul meci din cupele europene. Acest lucru ar coincide şi cu o calificare în turul III preliminar al Europa League, în detrimentul estonienilor de la Levadia Tallinn.

Deşi au trecut cu bine peste debutul oficial de sezon, cei de la Pandurii încă au emoţii la primul meci din Europa de pe teren propriu, unul decisiv pentru calificarea în faza următoare a competiţiei. Până şi tehnicianul Cristi Pustai resimte tracul primului meci acasă din cupele europene: „Emoţii trebuie să fie la fiecare meci, acele emoţii pe care le am şi eu, şi jucătorii, şi conducătorii. Important e să treacă cât mai repede peste ele, să le transforme în ceva pozitiv”. Deşi rezultatul înregistrat în partida tur (0-0) în compania Levadiei Tallinn, precum şi plusul de valoare al echipei gazdă, dau ca favorită certă Pandurii, banca tehnică gorjeană nu pare a agrea această variantă. Antrenorul Cristi Pustai crede că Pandurii va avea un meci dificil în faţa estonienilor şi de aceea încearcă să-i ţină în priză pe Eric and Co: „În deplasarea Levadiei din Ţara Galilor, au avut date statistice foarte bune, o să vedem şi joi ce va fi. Deci, acest optimism afişat pentru Pandurii nu este foarte benefic. E bine să avem încredere în forţele noastre, dar ar fi bine să nu subestimăm adversarul, jocul de fotbal este unul aleator. E un joc dificil pentru că nu ne-am creat niciun avantaj în meciul tur, am punctat doar la impresia artistică la Tallinn. Când începe jocul, ambele echipe au aceeaşi şansă. Asta am încercat să le transmit şi jucătorilor, că trebui să rămânem foarte concentraţi, niciun meci nu seamănă cu celălalt şi s-ar putea să nu mai dominăm ca în tur. Este important să nu primim gol pentru că nu am marcat la Tallinn. Ar însemna să înscriem dublu cât ei şi se complică lucrurile, orice egal în afară de 0-0 îi califică pe ei”.

 

Scenariul perfect ar fi să câştigăm şi să ne calificăm, ăsta e obiectivul. Nimeni nu vrea să dea gol în ultima secundă, toţi vor să dea în prima secundă şi să câştige.
Cristi Pustai, antrenor Pandurii Tg-Jiu

Mijlocul ar putea face diferenţa

Din toate punctele de vedere, returul dublei Pandurii-Levadia va începe de la 0-0. Aşa că diferenţa la Târgu Jiu va trebui făcută de valoarea loturilor pe care cei doi tehnicieni le au la dispoziţie. Antrenorul Cristi Pustai crede că plusul ar putea veni din partea liniei sale de mijloc, una completă, dar şi performantă în condiţiile unui joc atât de important. Tehnicianul de pe banca gorjeană nu-şi ascunde deloc intenţiile ofensive şi este gata să rişte pentru a face diferenţa: „Nu abordăm prudent meciul. Ambii noştri închizători sunt buni pasatori, recuperatori, nu sunt închizători proveniţi din fundaşi, ci mai degrabă dintr-un mijlocaş ofensiv. Oricare din ei poate juca în 4-1-4-1. Încercăm să găsim o soluţie, eu prefer să am un bloc funcţional puternic în zona centrală, în bandă poate veni şi fundaşul lateral. E bine ca la mijloc să avem superioritate numerică, la pasele noastre scurte. Ar fi bine să înscriem din situaţiile pe care le creăm şi să ne calificăm”, spune Pustai. Totuşi, antrenorul pandurilor păstrează şi un regret, acela de a nu putea avea la dispoziţie un jucător cheie din echipă: „Nicoară a repetat în campionat aceleaşi evoluţii bune din returul trecut, probabil la turul următor din Europa îl vom trece pe lista UEFA, pentru că se poate modifica acea listă. Ar fi fost foarte bun acum în teren…”

Doamne fereşte de prelungiri!

Cum Pandurii mizează în acest debut de sezon pe două fronturi – campionat şi cupe europene, principalii responsabili ai echipei gorjene îşi doresc să încheie conturile cât mai repede, astăzi, cu estonienii de la Levadia Tallinn. Tehnicianului Cristi Pustai nu i-ar surâde deloc ideea unui extra-time în returul cu Levadia: „Ar fi bine să nu ajungem la prelungiri, apoi avem în deplasare la Ploieşti, apoi iar în deplasare dacă ne calificăm. Se acumulează oboseală, vrei, nu vrei, nu e vorba că nu putem juca din 3 în 3 zile, dar este o oboseală în plus”.

Apel la fani

Înaintea meciului de astăzi cu Levadia Tallinn, cei de la Pandurii sperau la o asistenţă cât mai mare în tribunele stadionului „Tudor Vladimirescu”. Tehnicianul Cristi Pustai speră ca fanii gorjeni să vină în număr mult mai mare decât au făcut-o la ora debutului din sezonul 2013-2014 al Ligii I: „Ne dorim mai mulţi spectatori ca în prima etapă de campionat, este un meci important pentru noi, ar fi o premieră la Tg-Jiu, sperăm să vină lume mai multă. Cei care au venit sâmbătă sigur vor veni, iar ceilalţi care nu au putut veni, vor veni la acest meci din cupele europene”. Din câte se pare, şansele ca arena municipală din Târgu Jiu să fie plină la ora jocului cu estonienii de la Levadia Tallinn sunt foarte mari. Până aseară se vânduseră deja trei sferturi din cele 7000 de bilete scoase pe piaţă.

 


 

„Pandurii au jucători mai buni, de clasă”

După ce a văzut în meciul tur, antrenorul estonienilor de la Levadia Tallinn, Marko Kristal, pare să se teamă de Pandurii. Tehnicianul în vârstă de 40 de ani al Levadiei mai păstrează, totuşi, un dram de încredere într-o evoluţie bună a echipei sale în faţa trupei lui Pustai: „Raportul de şuturi din meciul tur,  21 la 4 în favoarea românilor, m-a surprins. Pot spune că, individual, Pandurii au jucători mai buni, de clasă. Au ţinut mai mult mingea şi erau mult mai siguri pe ei. Va trebui să găsim o soluţie după meciul tur. În general, vom juca la fel, dar va trebui să ne îmbunătăţim jocul ofensiv. În tur am avut multe momente de nesiguranţă. Îi putem contracara doar dacă îi atacăm. Pentru asta ne trebuie curaj şi încredere. Dacă ne vom îmbunătăţi jocul cu mingea şi în atac, vom avea o şansă bună”, a declarat Marko Kristal.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad