Nu are acces la o cană cu apă pentru că statul i-a refuzat acest lucru

Constantin Tătaru este un bărbat în vârstă de 46 de ani din satul Moi, comuna Bâlteni. De 20 de ani, acesta se luptă cu un mare necaz: a rămas imobilizat la pat în urma unui grav accident de mașină. Timp de 12 ani, bărbatul a beneficiat de ajutorul unui asistent personal de al cărui ajutor avea nevoie și pentru cele mai mici eforturi pe care fiecare om trebuie să le facă zilnic. Din anul 2005, dreptul la un ajutor fără de care nu poate trăi, i-a fost negat de către statul român, considerându-se că omul nu are nevoie de un asistent personal, iar pe dosarul său a fost scris nerevizuibil, luându-i-se astfel orice șansă de a mai beneficia vreodată de acest drept.

În urmă cu 20 de ani, Constantin Tătaru a suferit un grav accident de circulație, în urma căruia a fost diagnosticat cu tetraplegie spastică post traumatism vertebro medical C4-C5, C5-C6. Accidentul l-a imobilizat pe bărbat la pat, acesta necesitând supraveghere și ajutor permanent. Până în anul 2005, Constantin Tătaru a beneficiat de un asistent personal, dar de atunci acest drept i-a fost luat pe considerentul că starea sa nu implică supraveghere permanentă.
Cea care s-a ocupat de bărbat după ce acestuia i-a fost luat asistentul personal este una dintre surorile acestuia. Femeia s-a văzut nevoită să renunțe la serviciu pentru a-și ajuta fratele bolnav. În urma unei serii de articole apărute în presă, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Pentru Protecția Copilului s-au autosesizat, chiar directorul instituției deplasându-se acasă la bărbat pentru a constata starea lucrurilor. În urma vizitei, acesta a declarat că faptul că lui Constantin Tătaru i s-a negat dreptul la un asistent personal este o greșeală și că se vor lua măsuri pentru a-i oferi din nou ajutor acestuia.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad