Nu scăpăm de ploi

Meteorologii au realizat o estimare a temperaturilor pentru următoarele două săptămâni. Astfel, potrivit specialiștilor, în regiunea Olteniei, în primele zile ale intervalului de prognoză, regimul termic diurn se va menţine relativ constant, la valori de aproximativ 17-18 grade Celsius, iar pe 11-12 octombrie va marca o creştere de 2-3 grade. Temperaturile minime vor creşte uşor şi treptat, de la o medie regională de 3 grade în prima zi, până la 11 grade pe 12 octombrie. După această dată, mediile termice, atât diurne, cât şi nocturne, vor marca o uşoară scădere de la o zi la alta, urmând a se înregistra valori de 14 grade şi, respectiv, 4 grade în ultima zi a perioadei de prognoză.  Ploi, în general slabe cantitativ, se vor semnala în jurul datei de 9 octombrie şi, din nou, trecător, după data de 12 octombrie.
Astăzi, vremea se va menţine în general frumoasă. Temperatura mai creşte, aşa că ajunge în limite normale pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Cu excepția litoralului, maximele trec de 15 grade şi ajung la 22 de grade în sudul Banatului, la Reşiţa, unde va fi cel mai cald. Cerul va fi variabil, mai mult senin. Dimineaţa, local în regiunile extracarpatice şi pe arii restrânse va fi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în sudul Banatului.
Mâine, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an. Cel mai rece este tot în regiunile estice, unde frecvent maximele sunt de 15-16 grade. Mai mult, la Giurgiu vor 20 de grade, la fel la Baia Mare şi Tg Mureş, iar la Alba Iulia, 21 de grade. Cerul se va înnora temporar, iar în jumătatea de vest a ţării, pe arii restrânse va ploua slab. Cerul va fi temporar noros şi mai ales dimineaţa, trecător va fi ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 17-18 grade.
La munte, în prima săptămână a intervalului,  regimul termic mediu diurn se va menţine constant la valori de 12-13 grade, în timp ce temperaturile nocturne vor fi în creştere treptată de la o medie de aproximativ 1 grad în prima zi, până la 6 grade în jurul datei de 12 octombrie, când vremea va fi relativ caldă pentru această perioadă a anului. După această dată, atât ziua, cât şi noaptea, mediile termice vor fi în scădere uşoară de la o zi la alta, iar la sfârşitul intervalului de prognoză se vor înregistra maxime de aproximativ 6 grade şi minime de 0 grade, în medie.
După data de 10 octombrie, trecător, vor fi precipitaţii slabe, pe arii restrânse. Vor predomina ploile, dar la altitudini de peste 1700 de metri, spre sfârşitul intervalului de prognoză, pot fi şi lapoviţe sau ninsori.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad