Nu uita triunghiul reflectorizant când pleci în vacanţă! Ia în considerare şi alte dotări esenţiale pentru autoturism, la drum lung

Îţi stă gândul, zilele acestea, doar la plajele fierbinţi de pe litoralul autohton sau din alte zări de soare pline, mai exotice? Până când ajungi acolo, mai ai de făcut un lucru foarte important: să pregăteşti călătoria cu maximă conştiinciozitate.

După ce, într-un număr anterior, specialiştii revistei Auto Bild ne-au oferit sfaturi avizate cu privire la verificarea stării tehnice a automobilului, astăzi tratează două aspecte la fel de importante: confortul călătoriei şi siguranţa pe timpul acesteia, pentru ca vacanţa de vis să poată începe sub cele mai bune auspicii.

Echipamente obligatorii

Pentru siguranţa ta şi a tuturor pasagerilor din maşină, trebuie să te asiguri că ai următoarele echipamente:
- Triunghiurile reflectorizante şi trusa de prim ajutor sunt obligatorii şi în ţara noastră, dar pentru călătorii în străinătate ai nevoie şi de vestă reflectorizantă.
- Sculele potrivite îţi pot fi de ajutor în cazul defecţiunilor minore, în timp ce un cablu de remorcare se poate dovedi util în cazul unor defecţiuni grave.
- Cabluri de curent, siguranţe, becuri de rezervă şi o lanternă sunt articole care nu trebuie să lipsească de la bord în timpul călătoriei.
- Pentru zonele greu accesibile, o canistră plină de combustibil se poate dovedi salutară, dar atenţie! – pe feribot şi în Grecia, aceasta este interzisă.

Accesorii practice

- Adesea, călătoriile durează mai mult decât ai prevăzut. În acest caz, o serie de accesorii se pot dovedi foarte utile. De exemplu:
- Un frigider de maşină se poate dovedi extrem de util. Acesta păstrează băuturile reci şi alimentele proaspete.
- Un DVD player care se poate monta pe tetiere îi va ajuta pe copiii de pe bancheta din spate să petreacă timpul mai plăcut.
- În cazul maşinilor care nu au geamuri cu protecţie termică, foarte utilă se poate dovedi aplicarea foliei solare pe geamurile laterale şi pe lunetă.
- Un sistem de navigaţie ajută mult la orientarea într-o ţară străină, fiind util în special în găsirea rutelor alternative în caz de ambuteiaje sau pe sectoare de drum închise.

www.libertatea.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad