O mamă luptă de ani de zile să demonstreze nevinovăția fiului său

Târgujianca Nicolița Jianu luptă de ani de zile să demonstreze nevinovăția fiului său, Gheorghe Tudor, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru o crimă pe care spune că nu a comis-o. Ba mai mult, anchetatorii l-au prins pe adevăratul criminal, care a mărturisit că a comis infracțiunea singur. În ciuda acestor lucruri, Tudor este la închisoare și încă mai speră ca magistrații să își dea seama de greșeala comisă.


Chipul Nicoliței Jianu (70 ani  – n.red.) este brăzdat de griji și atât de multe necazuri, întreaga sa înfățișare „strigând”, parcă, greutățile prin care trece această mamă de mai bine de zece ani de zile. Nu și-a mai cumpărat o haină nouă de un deceniu, dar nici nu îi stă gândul la așa ceva! Este pensionară și locuiește singură într-un apartament din Târgu-Jiu. Abia îi mai ajung banii din pensia de 700 lei pentru a-și cumpăra de-ale gurii și medicamente. Majoritatea pensiei o cheltuiește pentru a demonstra nevinovăția fiului său, Ion Gheorghe Tudor, condamnat, pe nedrept, la închisoare. „Umblu, mamă, de ani de zile pe la tribunale, pe la avocați, nu mai știu cui să mă adresez. Am fost pe la televiziuni și ziare în speranța că dacă lumea va afla despre nedreptatea care i s-a făcut fiului meu, poate-poate va fi eliberat, poate judecătorii își vor da seama că au făcut o mare nenorocire copilului meu. Copilul meu zace în închisoare din 2002, a mai fost eliberat între timp, dar apoi a fost închis din nou. Este bolnav, nu mai are dinți în gură, mi se rupe sufletul când mă gândesc la el. Nici pachet nu îi mai pot trimite la Penitenciarul Craiova, iar noi nu avem bani să mergem săptămânal la Craiova. Nu îmi mai ajung banii, vai de noi! Nu renunț la lupta mea, copilul meu e nevinovat!”, a spus, printre lacrimi, Nicolița Jianu.

Gheorghe Tudor, noul caz Țundrea

Gheorghe Tudor, condamnat pentru tâlhărie, violare de domiciliu și omor deosebit de grav, a intrat în atenția opiniei publice la puțin timp după eliberarea lui Marcel Ilie Țundrea, cel căruia testul ADN i-a demonstrat nevinovăția. De mai bine de zece ani, Gheorghe Tudor și mama sa încearcă să le arate tuturor că nu el este cel care a participat, la sfârșitul lunii iunie 2002, la jefuirea și uciderea unei bătrâne paralitice din Târgu-Jiu. Mass-media l-a supranumit pe Tudor „noul Țundrea”, întrucât între dosarele celor doi există mai multe asemănări: același procuror Ion Diaconescu a instrumentat cazurile; ambii inculpați și-au susținut nevinovăția; în cazul lui Tudor, adevăratul criminal se află după gratii și a recunoscut că a comis singur infracțiunea ș.a.m.d. Cu toate acestea, Gheorghe Tudor este închis. „Procurorul Diaconescu mi-a nenorocit copilul. Nu au avut probe în acest caz, nu a contat nici pentru judecători că am adus de au depus mărturie oameni care l-au plasat pe băiatul meu în altă parte la momentul crimei, nu a contat nici măcar declarația lui Petre Marin, adevăratul criminal, care a spus că singur a omorât bătrâna și după i-a furat banii. A plecat din apartament și s-a întâlnit cu fiul meu și l-a pus să schimbe niște valută. Băiatul meu nu a știut ce fapte comisese Marin. Iar Diaconescu a zis că sigur și băiatul meu a participat la omor, altfel nu mergea să schimbe valuta. A fost condamnat, apoi în 2005 a fost achitat de judecătorii Curţii de Apel Craiova, pentru că nu existau probe suficiente la dosar. Apoi a fost din nou condamnat. Ion Diaconescu, procurorul, este avocat acum, deşi are o pensie uriaşă, după eroarea judiciară în cazul Ţundrea şi al fiului meu. După ce s-a demonstrat că a greşit cu Ţundrea, nu s-a luat nicio măsură, pentru că s-au prescris faptele, copilul meu trăieşte şi faptele nu sunt prescrise”, a afirmat Nicolița Jianu, mama lui Gheorghe Tudor.

Altă cerere de revizuire

Nicolița Jianu nu mai are încredere în justiția din județul Gorj. Nici fiul său, Gheorghe Tudor, nu mai are încredere în magistrații din județul natal, tocmai de aceea a mai depus o cerere de revizuire a dosarului la Craiova. „A mai depus o cerere de revizuire a dosarului, tot la Craiova, cred că la Curtea de Apel. Nu i s-a trimis dosarul întreg de aici, de la Târgu-Jiu, dosarul cu probele, cu toate mărturiile lui Marin, nu știu de ce. Noi sperăm să nu fie în zadar. Fiul meu e nevinovat”, spune mama îndurerată.

Categoria: Dezvăluiri

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad